Cégvilág

Januártól új gazdaságfejlesztési pályázatok

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. december 19.
Rovat:

Várhatóan januárban hirdetik meg a kis- és középvállalkozásoknak a Gazdaságfejlesztés operatív program (GOP) már jól bevált és újszerű pályázatait egyaránt. A már ismert nyolc gazdaságfejlesztési kiírás mellett két új pályázat is kiírnak.

Több forrás a kkv-knak

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. december 17.
Rovat:

Az operatív programokból 260 milliárd forintot csoportosítanak át a gazdaságfejlesztési operatív programba (gop) – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Jeremie program: jön a kockázati tőke

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. december 17.
Rovat:

Hamarosan elérhető lesz Magyarországon az Európai Bizottság kis- és középvállalkozások támogatására kezdeményezett Jeremie programjának – mikrohitel és portfóliógarancia után elérhető – harmadik eleme, a kockázati tőke is.

Véget ér a TEÁOR mizéria

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. december 16.
Rovat:

A jövőben a cégek csak elektronikusan nyújthatják be beszámolóikat a cégbíróságnak, az ezt elmulasztókat törlik a cégjegyzékből; a megváltozott TEÁOR számokat a jövő évi első adóbevallás benyújtásával együtt módosíthatják a vállalkozások – a hétfőn 218 igen, 159 nem szavazattal és 2 tartózkodással elfogadott, cégeljárási és egyéb jogszabályokat módosító törvény tartalmazza ezeket a rendelkezéseket is.

Ingyenes kiadvány induló kisvállalkozásoknak

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. december 11.
Rovat:

Kisvállalkozók körében végzett felmérések szerint egy saját vállalkozás elindításának, vagy működtetésének elsődleges akadálya ma már nem a forráshiány, vagy az üzleti ötletek hiánya, hanem a vállalkozások indításával vagy a mikro- és kisvállalkozások működtetésével kapcsolatos tudás- és információhiány. Ezen a helyzeten kíván segíteni egy magyar nyelvű, ingyenes, mind nyomtatott, mind online formában megjelenő 120 oldalas kiadvány.

Rekord kereslet a munkanélküliség-biztosítás iránt!

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. december 10.
Rovat:

Virágkorát éli a hazánkban, de egész Kelet-Európában egyedülálló szabad felhasználású munkanélküliség-biztosítás. A termék májusi debütálása óta 8 ezren kötöttek szerződést, a válság kiéleződése pedig négyszeresére növelte a napi ajánlatkérések számát – tudtuk meg Rácz Istvántól, a Biztosítás.hu ügyvezetőjétől.

Még többet kell adózniuk az evásoknak

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. december 4.
Rovat:

Az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá tartozó cégeknek cégautóadót kell fizetniük a nem elektromos motorral hajtott cégautók után, feltéve, hogy az autóra költséget számoltak el. Az eva ugyanis a jövő évtől nem tartalmazza a cégautó adót. A dolgozóknak fizetett gépjármű-költségtérítés továbbra is adómentes.

Megreguláznák az üzletláncokat

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. december 1.
Rovat:

Akár kétmilliárd forintos bírságot is kiróna egy-egy esetben az agrártárca a kereskedelmi láncokra, ha nem tartanák be a „tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról” szóló törvénytervezet rendelkezéseit – írja a Világgazdaság.

Ingyenes megrendeléskereső az építőipar szereplőinek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. november 27.
Rovat:

Építési Piactér néven ingyenes megrendeléskereső indult. Az építési vállalkozók mostantól ezen az új internetes felületen tájékozódhatnak az 1800 milliárd forintnyi uniós forrásból megvalósuló építési beruházásokról, az ágazat szereplői számára kiírt közbeszerzésekről, megrendelésekről.

Pénzügyi lehetőségek a kisebbeknek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. november 25.
Rovat:

Jövő csütörtökön Budapesten tartják az “”EU pénzügyi nap kis- és középvállalatoknak”” elnevezésű rendezvénysorozatának következő állomását. Az Európai Bizottság célja, hogy ezeken a napokon a nemzeti pénzügyi közvetítőkkel közösen tájékoztatást adjon a kkv-k számára elérhető uniós finanszírozási eszközökről és felhívja a figyelmet a különböző finanszírozási forrásokra, illetve lehetőséget biztosítson az innovatív kkv-k pénzhez jutását elősegítő tapasztalatok megosztására.

Adó- és kamatcsökkentést szorgalmaz a Fidesz

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. november 21.
Rovat:

Európai megoldást javasol a Fidesz a gazdasági növekedés beindításához. A legnagyobb ellenzéki párt szerint adócsökkentéssel és a kamatok mérséklésével azonnal dinamizálni lehetne a magyar gazdaságot. A kormány a Fidesz szerint a szocialista utat választotta, ami egyet jelent a megszorításokkal és a gazdasági hanyatlással.

Új beruházási és gazdasági programok indulnak

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. november 18.
Rovat:

Egy 1400 milliárd forintos gazdaságélénkítő programot, egy ehhez kapcsolódó 2000 milliárdos beruházási programot és egy új, kisvállalkozói munkahelyteremtő- és megőrző programot jelentett be a gazdasági csúcson Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Figyelemmel kíséri az APEH a cégvezetőket

Szerző: Adó Online
Dátum: 2008. november 18.
Rovat:

Az APEH a feketegazdaság elleni határozott fellépés jegyében kiemelt figyelmet fordít az újonnan alakuló és a felszámolás, vagy cégbírósági törlés alatt álló vállalkozások ellenőrzésére. Idén a hivatal a kockázatelemzéssel kiválasztott társaságok több mint hét százalékánál kezdeményezett adószám-felfüggesztést.