Orbán: letartóztatásra nem, de fél évi boltzárra számíthatnak az engedély nélkül kinyitók Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. január 29.
Címkék: , ,
Rovat:
A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban azt mondta: a nyitás kérdéseivel egyelőre nem lehet foglalkozni, most a vakcinabeszerzésre kell összpontosítani.

Azzal kapcsolatban, hogy egyes vendéglátóhelyek ki akarnak nyitni, a miniszterelnök közölte: azt kérte a hatóságoktól, hogy ne tartóztassanak le senkit, ha nincs törés-zúzás, erőszak, mint ahogy más országokban volt, akkor szabálysértési körben vannak. De arra kért mindenkit, hogy “ne tegyék”, mert egy járványról van szó, és másoknak is átadhatják a betegséget.

A kormány igyekszik segíteni, felgyorsítani a támogatások kifizetését a vendéglátósoknak, de az nem megoldás, hogy megsértik a szabályokat – közölte. Megjegyezte: egyértelműek a szankciók, 150 ezer és egymillió forint közötti bírságot szabhatnak ki a hatóságok, és a vendéglátóhelyeket legalább fél évre bezárják.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Csőd szélére került a magyar vendéglátóipar
2020. március 18.

A vendéglátóhelyek tulajdonosai vendégek nélkül egyszerűen képtelenek lesznek kifizetni az alkalmazottakkal járó közterheket és a bérleti díjakat – figyelmeztet közleményében a Deloitte.