Ötezer forintnál többe kerül a húsvéti ajándék gyermekenként 


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon idén húsvétkor a nagyszülők és a szülők többsége 5000 forintnál többet költene ajándékra gyermekenként – derül ki a REGIO Játékkereskedelmi Kft. friss, online felméréséből.

A cég április elején lezajlott kutatásában 3789, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő, nagyszülő vett részt. A felmérés alapján megállapították, hogy a szülőktől és nagyszülőktől a legtöbb gyermek édességet, játékot vagy mesekönyvet kap. Arra is rámutattak, hogy a megkérdezett családok 40 százaléka a hagyományos bolti vásárlás mellett online is választ ajándékot, míg 25 százalékuk csak a játékboltokban, 20 százalékuk pedig kizárólag hipermarketben vásárol az ünnepre.

A közleményben Gyaraki Dávid, a vállalat marketingvezetője kifejtette, a játékpiacon a kiemelt húsvéti időszakban 1-2 hét alatt az éves forgalom 6 százaléka teljesül áruházaikban és 5 százaléka online. Az értékesítési hullám az ünnep előtti utolsó napokban csúcsosodik ki: az átlagos kosárértékük online bruttó 11 500 forint, bolti beszerzésnél bruttó 8170 forint – tette hozzá.
(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. március 29.

Húsvét is ajándékozási időszak lett a cégenél

Egyre jellemzőbb, hogy a vállalkozások nemcsak egyszer az év végén, hanem év közben, így például húsvétkor is motiválják dolgozóikat lehetőleg minél kedvezőbb közteher mellett – derül ki a Moore Hungary közleményéből.
2021. november 11.

2022. évi munkaszüneti napok, áthelyezett munkanapok – így tervezzen!

Jövőre két munkanap áthelyezéssel kell tervezniük a munkáltatóknak és a munkavállalóknak. Az első hosszú hétvége 2022-ben március 15-re esik majd, összesen öt hosszú hétvégével és három négynapos hétvégi pihenővel lehet tervezni jövőre – írja az RSM Blog.