Péntekig igényelhető a pénztárgép-támogatás

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. február 27.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az online pénztárgépek vásárlásához február 28-ig, péntekig igényelhetik az állami támogatást azok a kereskedők, akik betartották a rendelési határidőt. A NAV tájékoztatót tett közzé arról, hogy mi a teendő akkor, ha a pénztárgépet tévedésből nem a támogatásra jogosító üzembe helyezési kóddal személyesítették meg.


Az e hét hétfői adatok szerint 50 014 online pénztárgépet helyeztek üzembe, közülük 34 997-et érint az 50 ezer forintos állami támogatás – közölte az adóhatóság.

Az online pénztárgépeket főszabály szerint legkésőbb január 31-ig üzembe kellett helyezni ahhoz, hogy a kasszacseréhez igénybe lehessen venni a támogatást.

Azon kereskedőknek azonban, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket, február 28-ig lehetőségük van erre.

Ennek feltétele a kiskasszásoknál az, hogy 2013. október 1-je előtt, a nagykasszásoknál pedig, hogy 2014. január 1-je előtt leadták a megrendelésüket.

Felcserélt üzembe helyezési kód esetén is kérhető támogatás

A NAV honlapján olvasható közlemény szerint amennyiben az online pénztárgép 2013. és 2014. évi beszerzéséhez nyújtott – általános esetben 50 ezer forint összegű – támogatásra jogosító üzembe helyezési kóddal rendelkező üzemeltető a pénztárgép üzembe helyezésekor tévedésből nem a támogatásra jogosító kódot adta át az eladó részére, vagy az eladó tévedésből nem a támogatásra jogosító kódot használta fel, az állami adóhatóság kérelemre kiutalja a támogatás összegét.

A támogatás kiutalása az üzemeltető vagy az eladó részére történhet. A támogatás kiutalására vonatkozó kérelmet, valamint annak mellékleteit személyesen a NAV ügyfélszolgálatain, vagy postai úton az adózó illetékessége szerinti adóigazgatóság központi címére megküldve lehet benyújtani.

A kérelmet az adóhatóság a kérelem beérkezésétől számított 21 napon belül határozattal bírálja el. A NAV a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, ha annak előterjesztésére 2014. április 30. után, vagy az érintett pénztárgép üzembe helyezésére 2014. január 31., illetve – meghatározott feltételek fennállása esetén – 2014. február 28. után került sor.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Jön az ingyenes állami adattörlő alkalmazás
2021. február 26.

A program a hatóság honlapjáról elérhető portálról lehetővé teszi majd a személyes adatok végleges törlését egy - e-mailben eljuttatott egyedi kóddal aktiválható - törlőszoftver letöltésével és használatával.

EY: újdonság a NAV célkeresztjében
2021. február 23.

Idén is közzétette ellenőrzési tervét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyből kiderül, mely területekre fókuszál vizsgálatai során.