Pénztárgépcsere: tisztességes jogkövetés lehetőségét kérik

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. január 31.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Petíciót kapott civilektől a nemzetgazdasági tárca. Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár szerint a tisztességes kereskedőket nem érheti kár.


A civil kezdeményezésű Online Pénztárgép Cserére Kötelezettek Facebook közössége petíciót adott át pénteken délben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) épülete előtt, a Varga Mihály miniszternek címzett tiltakozó levelet Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár vette át.

Kenéz Tünde, a civilkezdeményezés képviseletében a mintegy száz tiltakozó előtt elmondta: azt kérik, hogy a kormány a témában alkossa meg a tisztességes jogkövetés lehetőségét, támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a gazdaság kifehérítését szolgálja, a korrupció elleni harcot erősíti, de véleményük szerint a mostanában született döntések erre alkalmatlanok.

Pankucsi Zoltán a petíció átvételekor közölte: a leírtakat tanulmányozzák, és felhívta a figyelmet arra, már született kormánydöntés arról, hogy az online kassza cserére vonatkozó jogszabályt betartó tisztességes kereskedőket ne érje kár. A helyettes államtitkár hozzátette: azon dolgoznak, még egyszer ne fordulhasson az elő, hogy biztonsági szempontból nem megfelelő pénztárgép engedélyt kap.

Számviteli változások 2014
  • Először alkalmazzuk a mikrogazdálkodói beszámolót
  • A hibajavításokkal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók
  • Milyen változásokat kell figyelembe vennünk a 2014-es üzleti évben?
  • Milyen hatása van  az új Ptk. hatályba lépésének  a számvitelre?

Értesüljön az újdonságokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadóinknak dr. Andor Ágnesnek és Tomcsányi Erzsébetnek, jöjjön el 2014. február 25-én szakmai konferenciánkra!

A továbbképzésen való részvétel mérlegképes könyvelőknek, vállalkozási szakterületen, számviteli témakörben 8 kreditpontot ér.

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Bővebb információk és jelentkezés itt

Kenéz Tünde hangsúlyozta: a tisztességes jogkövetést ellehetetlenítik a szabályok állandó változása, a hivatalok folyamatos hibái, az irracionális döntések jogbizonytalanságot okoznak. A kormány ugyan már tett lépést, hogy enyhítse a kialakult helyzetet, de ez szerintük nem elég. A civil kezdeményezés képviselője elmondta: a feketegazdaság elleni harcban olyan szabályozást szeretnének, ahol egyenlő lehetőségei vannak a piaci szereplőknek, és kiszűrhetővé válik a korrupció. A gazdaság fehérítése és a tisztességes adózók, valamint a megvádolt vállalkozók erkölcsi kártérítése érdekében olyan jogszabályi biztonságot kérnek, amely kizár minden lehetőséget a csalásra és visszaélésre.

Pankucsi Zoltán azt mondta: a kormány célja, hogy a tisztességes adózókat, jogkövető vállalkozásokat ne érje versenyhátrány a nem jogkövetőkkel szemben, a pénztárgép-csere programra a visszaélések megszüntetése céljából volt szükség.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Közeledik a transzferár-nyilvántartás határideje
2021. március 2.

Idén legkésőbb május végéig kell eleget tenniük a transzferár dokumentáció készítési kötelezettségüknek azoknak a vállalatoknak, akik a naptári évvel megegyező üzleti évvel rendelkeznek.

3,6 százalékkal csökkent a GDP az utolsó negyedévben
2021. március 2.

A bruttó hazai termék (GDP) volumene a tavalyi negyedik negyedévben éves összehasonlításban visszaesett, de az előző negyedév viszonyítva 1,4 százalékkal nőtt - jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).