Rajthoz állna a kitiltott pénztárgépes cég

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. február 10.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kijavította a hiányosságokat és újra benyújtja engedélyeztetésre a korábban visszavont engedélyű SAM4S online kasszákat az Alt Cash Kft. A cégnek egy másik forgalmazó, a Laurel nyújtott szakmai segítséget a hibák kijavításához.


Az Alt Cash közleményében ismerteti: a Laurel segítségével még biztonságosabbá alakították a gépeket és a cég arra kéri megrendelőit, egyelőre várjanak más pénztárgép megrendelésével február 16-ig, mert látnak arra esélyt, hogy gyorsított eljárásban megkapják a forgalmazási engedélyeket. A társaságnak a megújított pénztárgép auditálásában a 17 kasszaengedéllyel rendelkező Laurel Számítástechnikai Kft. nyújtott segítséget – teszik hozzá.

A közleményben Madarász Jenő, az Alt Cash Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy megszüntették azokat a biztonsági réseket, melyekre hivatkozva a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta a SAM4S NR-300 pénztárgép engedélyét, valamint nem adott forgalmazási engedélyt további két típusra. Hozzátette, hogy az adóügyi ellenőrző egységet (AEE) továbbfejlesztették, és a mechanikai védelmét is megerősítették.

A Laurel szakértői összesen 14 ponton javasoltak változtatásokat, ezek szoftveres, hardveres és dokumentációs fejlesztések teszik majd rendkívül nehezen feltörhetővé a készülékeket. Madarász Jenő közölte, bár a két cég konkurense egymásnak a kiskasszák területén, a kialakult helyzet megmentésére korrekt szakmai együttműködést folytatnak.

Számviteli változások 2014
  • Először alkalmazzuk a mikrogazdálkodói beszámolót
  • A hibajavításokkal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók
  • Milyen változásokat kell figyelembe vennünk a 2014-es üzleti évben?
  • Milyen hatása van  az új Ptk. hatályba lépésének  a számvitelre?

Értesüljön az újdonságokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadóinknak dr. Andor Ágnesnek és Tomcsányi Erzsébetnek, jöjjön el 2014. február 25-én szakmai konferenciánkra!

A továbbképzésen való részvétel mérlegképes könyvelőknek, vállalkozási szakterületen, számviteli témakörben 8 kreditpontot ér.

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Bővebb információk és jelentkezés itt

Az MKEH január 23-án jelentette be, hogy visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott, SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét. Az indoklás az volt, hogy az érintett pénztárgépek – a beépített AEE funkcionális és biztonsági hiányosságai miatt – lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók.

A kormány időközben úgy rendelkezett, hogy a két érintett forgalmazó károsultjai rendelhetnek másik gépet úgy, hogy állami támogatás formájában megkaphatják az igazoltan megfizetett előleget, foglalót.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


A BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabbaknak
2021. március 3.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolja, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.