Újra lesz vásárlási idősáv Koronavírus


Védett idősávot vezetnek be az idősek számára – jelentette be Facebook oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

A Facebook videón a miniszterelnök a kormányrendelet aláírása után ismertetette annak tartalmát.

Az új kormányrendelet szerint az idősek védett vásárlási idősávban vásárolhatnak reggel 9:00 órától délelőtt 11:00 óráig, hétfőtől péntekig. Hétvégén pedig reggel 8:00 és délelőtt 10:00 óra között érvényes ugyanez.

Ebben az időszakban tehát csak az idősek és a bolt alkalmazottjai tartózkodhatnak az üzletben. A miniszterelnök nyomatékosította, hogy az idősek bármikor vásárolhatnak, csak bevezetnek egy olyan idősávot, amely kizárólag számunkra lesz fenntartva.

A Facebook-videón feltűnik a kormányrendelet szövege, e szerint a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Egy rendelet kihirdetése alatt jogi értelemben nem egy Facebook-videóban történő bejelentést, hanem a Magyar Közlönyben megjelenést értik. Ha a rendelet hétfőn megjelenik a Magyar Közlönyben, akkor a rendelet már keddtől hatályos.Kapcsolódó cikkek

2020. október 27.

2021. június 30-ig meghosszabbítják a hitelfelmondási tilalmat és a hiteltörlesztési moratóriumot

A törvény célja, hogy egyes kiemelt társadalmi csoportok (például nyugdíjasok, a gyermeket nevelő szülők, az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak) számára a hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségére vonatkozó hiteltörlesztési, fizetési moratórium továbbra is fennmaradjon, illetve a pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálása.