Válságfaktor kutatás: hogyan reagálnak a kkv-k a válságra?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Válságfaktor kutatási projekt arra keresi a választ, hogy a magyarországi kis- és középvállalkozások hogyan reagálnak egyéni és tágabb gazdasági környezettel összefüggően a világgazdasági válságra.


A projektet az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológia Karának Pszichológia Intézeti Társadalomkommunikációs kutatócsoportja vezeti az OTP Fáy András Alapítvány támogatásával. A projekt leírását részletesebben itt találja.

A projekt lezárásaként június végére zártkörű szakmai konferenciát szerveznek, ahol a válaszadók és kutatók tapasztalatot cserélhetnek és a téma elismert szakembereivel való találkozásra is lehetőség nyílik, erre az eseményre mindenkit várnak, aki részt vesz a kztatásban

A kérdőívek felvétele 2013. május 31-ig zajlik. Amennyiben szeretne részt venni, kérem, az alábbi linkre kattintva töltse ki a kérdőívet.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

Ajánlással segíti a jegybank az adathalászat elleni fellépést

Ajánlást adott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzforgalmi szolgáltatók részére a visszaélések kezelésére, észlelésére és megakadályozására – ismertette Freisleben Vilmos, az MNB igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

2023. szeptember 27.

Milyen gyakorlati haszna van az új panasztörvénynek?

A Whistleblowing, az EU új visszaélés-bejelentési irányelve, amihez kapcsolódva elméleti szempontokból vizsgálják szakértők a panasztörvény várható következményeit. A Grant Thornton podcastja:

2023. szeptember 27.

Ezer vásárló 15 és 50 ezer forint közötti visszatérítést kaphat a Media Marktól

Valótlan árkedvezményekkel reklámozott négyféle televíziókészüléket a Media Markt Magyarország Kft. – ezt tárta fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint ezer érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.