Varga Mihály: az uniós pluszpénzek nélkül is újraindítható a gazdaság Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. november 25.
Címkék: , , , ,
Rovat:
A gazdaság újraindításának költségeire akkor is rendelkezésre áll a fedezet, ha jövőre Brüsszelből csak az egyedi szabályok szerint járó agrártámogatási összegek érkeznek – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában a pénzügyminiszter.

A szaktárca hároméves tervet dolgozott ki az átmenetileg az év végére 8-9 százalékos szintre jutó költségvetési hiány és a 78-80 százalék közelébe ugró államadósság csökkentésére. Ebben a koncepcióban azzal számolnak, hogy a jövő nyárra elkezdik a koronavírus elleni vakcina tömeges alkalmazása – derül ki a Világgazdaság cikkéből.

A koronavírus-járvány hatására a gazdaság ebben az évben zsugorodni fog, így 6,4 százalékos visszaeséssel kalkulálnak, és ennek következményei az államháztartásban is megjelennek: durván 1700 milliárd forintnyi bevételkiesés várható.

Varga Mihály azt is elmondta, hogy a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs az elmúlt hetekben azon dolgozott, hogy öt nagy területen – adórendszer, közbeszerzések, építőipar, élelmiszer-gazdaság és turizmus – tudjanak javaslatokat előterjeszteni a kormány számára. Összesen 76 javaslatuk volt, amelyekből 44 felvetés már megvalósult, húsz javaslatuk folyamatban van, és tizenkettőt nem nem támogatott a kormány.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőtt az irodapiaci kínálat
2021. január 21.

Tavaly a negyedik negyedévben négy irodaépület - a Váci Greens E irodaház, a Szervita Square, a Csalogány 43 irodaterületei és az Alphagon irodaház - átadásával 38 850 négyzetméterrel bővült a budapesti modern irodapiaci állomány - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).