Varga Mihály: jelentős növekedési korszak ért most véget

Magyarország nem adhatja fel hosszú távú céljait, a válság idején is a fellendülést kell előkészíteni – mondta a pénzügyminiszter.

Jelentős eredmény, hogy több EU-tagállamtól eltérően Magyarország elkerülte a járvány legsúlyosabb következményeit, gazdasága nem omlott össze, és nem szorult külső segítségre, mint 2008-ban – mondta Varga Mihály csütörtökön a Figyelő Top 200 gálaesten.

Szerinte jelentős növekedési korszak ért ugyan véget idén, de az elmúlt évtized erőfeszítései nem voltak hiábavalók, hiszen csökkentek a magyar gazdaságot fenyegető kockázatok. Megszorítások helyett a támogatások bővítése, a hozzáférés egyszerűsítése, az üzleti környezet javítása jellemzi a mostani válságkezelést, és rövid időre a szigorú költségvetési politika is enyhülhet.

A 2020-as válság súlyosabb az előzőnél, hiszen hasonló kihívásokkal nemzedékek óta nem szembesült a világ, de ez a korszak is véget fog érni hamarosan – hangsúlyozta a tárcavezető.

A rendezvényen vállalati különdíjakat is osztottak. A Provident társadalmi hasznosság díjat a Cseriti, a Spar fenntarthatósági díjat a Nestlé Hungária, az Opten stabilitási díjat a Magyar Telekom kapta, míg a NÚSZ-KTE Közlekedési innovációs díjat Somogyi Rita, a Hungarocontrol fejlesztőmérnöke nyerte el. Az Év pénzügyi vállalkozása a Budapest Bank lett. Az év innovatív vállalata a Richter Gedeon, az év vállalata pedig a Cloud Network Technology.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Újra lesz vásárlási idősáv
2020. november 23.

Újra lesz vásárlási idősáv

Védett idősávot vezetnek be az idősek számára - jelentette be Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.