Vizsgálják a moratórium folytatását Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. május 14.
Címkék: , ,
Rovat:
A Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal folytatott egyeztetéseket követően dönt a kormány a hitelmoratórium sorsáról – mondta a Világgazdaságnak Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese.

A miniszterhelyettes a lapnak elmondta, hogy most a tapasztalatok összegyűjtése zajlik, amelyek után a kormány összegzi és mérlegeli az érveket. A hitelmoratórium vizsgálatánál átfogó módon szükséges mérlegelni a kérdéskört. A gazdaság újraindításának a lendülete, az általános gazdasági állapot, a hiteladósok helyzete mellett a nemzetközi környezetet is vizsgálni kell – magyarázta az államtitkár a Világgazdaság cikkében.

Tállai András szerint most azt kell vizsgálni, hogy a fizetéskönnyítő eljárás célzott továbbvitele mellett miként biztosítható, hogy a pénzintézetek a hitelezés folyamatos fenntartásával tudják segíteni a gazdaság koronavírus-válságot követő újraindulását – olvasható a lapban.


Kapcsolódó cikkek:


A BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabbaknak
2021. március 3.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolja, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.