Bejegyzések automaták bekötése a NAV-hoz címkével


2019. október 4. Adó

Így változott idén az adózás rendje

Az Adó szaklap írása azokra a módosításokra hívja fel a figyelmet, amelyeket az adózás rendjéről szóló törvényt érintően a 2018-as vagy 2019-es adóév során fogadtak el, és 2019-ben vagy 2020. január 1-jén hatályba is léptek vagy lépnek. A módosítások egyes esetekben a 2019. adóévet érintő új kötelezettségeket tartalmaznak, de pozitív jogalkotói lépésként például adókötelezettségek megszüntetésére is sor került.

2019. július 4. Adó

Még a fényképkészítő automatákat is be kell jelenteni a NAV-nak

Az idei évtől – a 2019. április 13-án hatályba lépett jogszabály-változások alapján – bővül azoknak az automataberendezéseknek a köre, amelyek üzemeltetését be kell jelenteni az állami adó- és vámhatósághoz – olvasható a legfrissebb Adóvilág “A kezelőszemélyzet nélküli automataberendezések bejelentésével kapcsolatos aktuális tudnivalók” című cikkében, dr. Nagy Sándor tollából.

2019. június 25. Adó

Automaták bejelentése a NAV-hoz: közeleg a határidő

Már nemcsak az élelmiszer-értékesítést végző automatákat kell a NAV-hoz bekötni, hanem minden automatát, amely pénzért szolgáltatást nyújt; az Art-módosítás által érintett gépeket június 30-ig kell bejelenteni. A mulasztási bírság akár 500 ezer forint is lehet.