Bejegyzések a ‘brexit’ címkével ellátva

May a parlamentet okolja a Brexit csúszásáért

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. március 21.
Címkék: ,
Rovat:

Theresa May brit miniszterelnök szerint a londoni parlament két év alatt sem volt képes egyetértésre jutni a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) módjáról, és ennek következményeként az Egyesült Királyság már nem tud időben, vagyis jövő pénteken megállapodással kilépni az Európai Unióból.

Brexit: élesben is indul az EU-s polgárok letelepedési engedélyezése

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. március 7.
Címkék:
Rovat:

Az eddigi próbaüzemek után március 30-án indul teljes körűen az az engedélyezési rendszer, amelyet a brit kormány a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok további tartózkodásának lehetővé tételére dolgozott ki - közölte csütörtökön a brit belügyminisztérium.

Brexit: elutasította a brit parlament a Munkáspárt vámuniós indítványát

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. február 28.
Címkék:
Rovat:

Elutasította szerdán a londoni alsóház a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt módosító indítványát, amely vámuniós viszonyrendszer fenntartását írta volna elő az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után is. A Labour az indítvány leszavazása esetére kilátásba helyezte, hogy támogatni fog minden olyan kezdeményezést, amely új EU-népszavazás kiírását irányozza elő.

2021-re halaszthatják a Brexitet

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. február 25.
Címkék:
Rovat:

Hétfői brit sajtóértesülések szerint a brit kormány és az Európai Unió is a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását célzó terveken dolgozik, arra az esetre, ha a következő néhány hétben nem sikerül érdemi előrelépést elérni a Brexit feltételrendszeréről folyó vitában.