Bejegyzések költségvetés 2020 címkével

2019. szeptember 30. Adó

Túl sok adóbevételre számít a kormány?

A központi alrendszer adó- és járulékbevétele az MNB szerint némileg elmaradhat a költségvetési törvény tervezetében szereplő összegtől. Az eltérés összességében 257 milliárd forint, de a jegybanki szakértők szerint nem veszélyezteti a jövő évi hiánycélt.

2019. szeptember 2. Adó

Melyik adóból fizetjük a legtöbbet?

Miközben közel 60 különböző adó és járulék van Magyarországon, ezek közül mindösszesen három biztosítja az összes adóbevétel háromnegyedét. Jövőre a legnagyobb összeg a társadalombiztosítási járulékokból származik, második helyen az általános forgalmi adó, a dobogó harmadik fokán pedig a személyi jövedelemadó áll.

2019. július 12. Adó

Elfogadták a 2020-as költségvetést

A képviselők 127 igen szavazattal, 58 nem ellenében hagyták jóvá az indítványt, amelyben a kormány 4 százalékos gazdasági növekedéssel, 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánnyal, a GDP-arányos államadósság további, év végére 67 százalékra mérséklődésével, valamint 2,8 százalékos inflációval tervez.

2019. június 27. Adó

Emelkedik a népegészségügyi termékadó?

Jövőre közel 40 százalékkal több bevételt vár a kormány a népegészségügyi termékadóból, ami szakértők szerint csak adóemeléssel biztosítható. Az egészségre káros termékek fogyasztásának megadóztatása eközben egyre gyakoribb az egész világon.

2019. június 19. Adó

Az ÁSZ elnöke újra kiállt az adócsökkentés mellett

Van lehetőség további adócsökkentő intézkedésekre – jelentette ki Domokos Lászlóa z Országgyűlésben, a költségvetési törvényjavaslat általános vitájában, aki szerint elsősorban a munkát terhelő kulcsok mérséklése a kézenfekvő. 

2019. június 5. Adó

Tovább csökkenhet a szochó 2020-ban

Nemcsak idén, hanem jövőre is csökkenhet a szociális hozzájárulási adó kulcsa – legalábbis ezt ígéri a költségvetési törvényjavaslat indoklása.

2019. június 4. Adó

Költségvetés: 4 százalékos növekedéssel és 1 százalékos hiánnyal számol a kormány

2020-as költségvetési törvényjavaslatban a kormány 4 százalékos gazdasági növekedéssel, 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánnyal, a GDP-arányos államadósság további csökkenésével – év végére 66,7 százalékra -, valamint 2,8 százalékos inflációval számol. A családok támogatására 1261 milliárddal, a nyugdíjakra 840 milliárddal több jut – ismertette Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a parlamentben, mielőtt Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének átnyújtotta a törvény tervezetét.