Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

0 hozzászólások

Egy Egyesület egészségügyi felkészítő tanfolyamokat tart belföldön. Ennek keretében oktatókat (adószám nélküli magánszemély) foglalkoztat megbízási szerződéssel. A tanfolyamok jellemzően pár napos időtartamúak. A díjak kifizetése nem havi rendszerességgel történik, hanem időszakonként, a tevékenység befejezését követően.
A tanfolyamok során általában ugyanazon oktatók működnek közre, ritkán van változás az előadók körében. Az Egyesület likviditási gondjai miatt a megbízási díjak kifizetése általában nem esik egybe a megbízás teljesítésének hónapjával, jellemzően csak a következő hónapban kapják meg a megbízottak a díjukat.
Az 1997. évi LXXX. Törvény (Tbj.) 5.§, R.4. § (2) pontja alapján a megbízó járulékfizetési kötelezettségét a megbízási díj kifizetésének időpontjában kell elbírálni, tehát a megbízási díj utáni járulékokat az egyesületnek a megbízási díj kifizetését követő hóban kell kifizetnie.
Ebben az esetben valóban elegendő a díj kifizetését követő hóban teljesíteni a járulékfizetési kötetélezettséget az Egyesületnek, vagy a megbízás teljesítését követő hóban kellene?