Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Egy Bt. székhelye és telephelye is egy magánszemély által tulajdonolt családiház. A Bt. nem számolja el semmilyen módon a költségeket, amelyek az ingatlannal kapcsolatban felmerülnek.

Az újonnan bejelentett szabályok szerint egyáltalán maradhat-e a számlafizető a magánszemély, vagy köteles lenne a cég leszerződni a közüzemi szolgáltatókkal? (gáz, áram, vízmű).

Az MVM oldalán van egy tájékoztató, amely nehezen értelmezhető: https://www.mvmnext.hu/aram/pages/aloldal.jsp?id=1158: “Gyakori probléma, hogy lakásban van egy Kft. székhelye, hivatalos helyisége, és nem alapdíjas szerződést óhajtanak kötni velünk. Ez esetben NEM LEHET lakossági fogyasztónak minősíteni a Kft-t, BT-t, egyéb gazdasági társaságot, illetve annak irodáját, telephelyét.” –> mit jelent, hogy nem alapdíjas szerződést óhajtanak kötni?

E mentén adódik a következő kérdés, hogy ilyen esetben kellene, vagy kellett volna-e a mikrovállalkozásnak nyilatkoznia a szolgáltatók felé, illetve mikor nyilatkozattételre szólítják fel a szolgáltatók, vajon ki lesz a továbbiakban a számlafizető, beáll-e ebben változás?

Ugyanígy kérdés, hogy emiatt minden EV érintett lesz-e, hiszen náluk a székhely szinte minden esetben a magántulajdonú családi ház lesz.

Ha a szolgáltató végül kötelezné a céget/EV-t arra, hogy ő legyen a szerződő fél mint jogalany és ne mint magánszemély, mi lesz a magánhasználattal?