Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Öten vagyunk családi gazdálkodók. A családi gazdálkodás azon a földterületen gazdálkodik amit a tagok (akiknek közülük volt földtulajdona) bevittek a gazdálkodásba.
A tagoknak egyénenként eltérő a nem mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelmük. Van a családi gazdálkodásnak olyan tagja (a gazdálkodás vezetője) akinek a nem mezőgazdasági tevékenységből származó éves bevétele meghaladja a nyolc millió forintot.(A nyolc millió Ft bruttó munkabérből adódik. A nettó bér alatta van a nyolc milliónak-melyiket lehet figyelembe venni? )
Az összes bevételnek a tagok között egyenlő mértékben megosztott mezőgazdasági tevékenységből származó bevétele ennél kevesebb.
A családi gazdálkodók összes tagjára vonatkoztatva eleget teszünk annak a feltételnek hogy egyenlő arányban visszaosztva a nem mezőgazdasági tevékenységből származó éves bevétel egy főre számitva nem haladja meg a nyolc millió forintot.
Kérdés az hogy kompenzációs felárra jogosultak vagyunk-e?