Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

GINOP-1.2.12-21. pályázat elszámolásával kapcsolatban.

A támogatói okiratban szereplő összeget megkaptuk, a beruházást 2021.évben megvalósítottuk (több gépbeszerzés, bérelt ingatlan felújítás), az elszámolást 2022.02.hónapban nyújtjuk be, mérlegkészítés időpontja 02.28-a, addig nem tudom, hogy megérkezik-e az elszámolás elfogadásáról a határozat.

Ez a támogatás visszatérítendő támogatás, amely a támogatott projekt megfelelő teljesítése, valamint az előre meghatározott eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő támogatássá.

Eredményesség mérése első alkalommal a záró pénzügyi elszámolás elfogadásának időpontjában, ekkor  a támogatás 30 %-a válhat vissza nem térítendő támogatássá, második alkalommal,mely a projekt fizikai befejezését követő első lezárt üzleti év, záró projekt fenntartási jelentés, ahol a 70 % válhat vissza nem térítendő támogatássá.

Hogyan kell elszámolni:

amikor megkaptuk a támogatási összeget előlegként könyveltem

ha az elszámolást elfogadják a mérleg készítés időpontjáig, akkor az előleg  egy részét, (30 %) ami vissza nem térítendő támogatássá alakul át, átvezetem a 96. egyéb bevételre, és elhatárolom, valamint feloldom az écs arányában   (  adott eszközre jutó támogatás/bruttó érték  szorozva az értékcsökk.leírás összegével)

a maradék 70 %-ot átvezetem  rövid lejáratú kölcsönre (vagy hosszú lejáratúra) a következő eredményességi  elszámolás 2023.évben lesz

záró projekt elszámolás: ha elfogadják és a teljes összeg vagy egy része vissza nem térítendő támogatássá alakul, akkor átvezetem 96.egyéb bevételre, elhatárolom,  itt a feloldást majd hogy kell számolni, új támogatási arányt, mit mivel osztok

Ha az elszámolást nem fogadják el a mérleg készítés időpontjáig, előlegen marad (mérlegben egyéb rövid lejáratú kötelezettség) vagy átvezetem a rövid lejáratú kölcsönre?