Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

2021.10.05-én feltett, Fejlesztési tartalék támogatásos beruházásra című kérdésemhez szeretnék kiegészítésként információkat adni, ennek megfelelően pontosabb választ kapni.

Valószínűleg nem volt egyértelmű a kérdésem. Amikor azt kérdeztem, hogy „a beruházáshoz a fejlesztési tartalékból szankciómentesen mennyit oldhat fel? csak a nem támogatott értéknek megfelelő 50 mFt-ot, vagy a teljes beruházási értéknek megfelelő 100 mFt-ot?”, akkor csak a társasági adó törvény7.§ (15) pontja szerinti „szankciókra” gondoltam. A támogatói okirat – ahogyan Ön is feltételezte – nem tartalmaz semmi utalást a fejlesztési tartalékkal kapcsolatban.

Vagyis a kérdésem pontosan így hangzik: A Kft a beruházáshoz a fejlesztési tartalékból – anélkül, hogy meg kellene fizesse az 1996. évi LXXXI. tv 7. § (15) pontja szerint a lekötés évében hatályos mértékű társasági adót és azzal összefüggő késedelmi pótlékot – mennyit oldhat fel? csak a nem támogatott értéknek megfelelő 50 mFt-ot, vagy a teljes beruházási értéknek megfelelő 100 mFt-ot.

A korábbi kérdésemben megadott információkban nincsen változás.

Amennyiben szükséges, kezeljék ezt a kérdést új kérdésként.