Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Cím!

Egy Pedagógiai Szolgáltató Intézet felnőttképzést szervez az Intézeti tagszervezetek tanárainak. A Pedagógiai Szolgáltató Intézet (a továbbiakban Intézet) hirdeti a képzést, nála jelentkeznek a résztvevők, ő köti velük a felnőttképzési szerződést, stb. Az Intézet ezen tevékenysége végzéséhez megtette a szükséges bejelentést a felnőttképzési államigazgatási szervnél, ott regisztrálásra került és nyilvántartási számot kapott. Ennek megfelelően megtesz minden szükséges adatszolgáltatást is.

A felnőttképzést végző oktatók külsős megbízott magánszemélyek vagy gazdasági társaságok (a továbbiakban Gt.).

Kérdés: ha az oktató egy Gt. alkalmazottja vagy megbízottja, és az Intézet a Gt-vel köt szerződést az oktatói munkára, akkor ez a Gt. is meg kell-e tegye a szükséges bejelentést a felnőttképzési államigazgatási szervnél, ott regisztrálnia és nyilvántartási számot kapni, és a továbbiakban minden szükséges adatszolgáltatást is teljesítenie? vagy a Gt-re ez már nem vonatkozik, mivel nem ő a képzés szervezője?