Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kedves Kovácsné Kozma Zsuzsanna!

Mindenekelőtt őszinte tisztelettel szeretnénk ezúton is megköszönni 2004. 09. 14.-én részünkre ÁFA / Fuvarozás, fogyasztói árkiegészítés tárgykörben kérdésünkre adott válaszukat (WE-1232).
Ami a választ illeti, maradt számunkra néhány olyan kétely, amelyet e néhány gondolatban kérdésként fogalmazunk meg, s teszünk fel ismételten Önnek, kérve kérdéseinkre mindent kielégítő szakmai válaszukat.

Az Ön által megfogalmazott válaszban van egy kis félreértés. Mi nem azt kérdeztük, hogy ha alapítvány rendeli meg az autóbuszt és az alapítvány is, fizeti a számlát, akkor jár-e fogyasztói árkiegészítés! Mi azt kérdeztük, hogy az iskola rendeli meg az autóbuszt saját diákjai számára – az iskola illetékese írja alá a megrendelőt és ellátja intézményi körbélyegzővel – s az iskola alapítványa, diák sport egyesülete fogja a számlát kifizetni, vagyis az iskola alapítványa, vagy a diák sportegyesülete nevére kell a számlát kiállítani. Változatlanul kérdésünk, hogy ez esetben jár-e a 20%-os fogyasztói árkiegészítés, ha nem jár miért nem, és hol van az megfogalmazva – melyik jogszabály, melyik paragrafusában – hogy nem jár a fogyasztói árkiegészítés?
Tisztelettel kérjük kedves Kovácsné Kozma Zsuzsanna, legyen kedves részünkre a fenti kérdésre mindent kielégítő szakmai válaszát megküldeni, melyet ezúton is tisztelettel megköszönünk.