Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Mezőgazdasági tevéknységet folytató vállalkozásoknál – úgy gondolom, elsősorban a kettős könyvvitelt alkalmazók esetében – nem világos a kialakult helyzet. A rendelkezésemre álló információk alapján a 2003. évet illető földalapú támogatást három részletben kívánja a költségvetés
teljesíteni: 8000 Ft/Ha
17.000 Ft/Ha
11.000 Ft/Ha
Az első tételt a vállalkozások nagyobb részt megkapták, illetve a költségvetéstől történő igényléseket már az APEH befogadja. A második tételre olyan ígéret történt, hogy október 15-e után a VFH-ok megkezdték a folyósítását, a pénz egyelőre nem érkezik, és csak hírből tudom, hogy nem 17000 Ft, hanem 14.000 Ft lesz (mi az igazság?). Ez az érték nem valószínű, hogy az év fordulónapjáig megérkezik. A harmadik tételt ki fogja teljesíteni, a Vidék Fejlesztési Hivatal vagy az APEH? Melyik évben kell a támogatást mint bevételt elismerni, kettős könyvitel esetében a ki nem utalt támogatást átmenő tételként kell kimutatni?
A főldalapú támogatás akkor is áfa arányosítás alá kerül, ha azt pénzügyileg nem rendezték?