Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Franciaországi szállítótól vásárolunk fotólaborokat, melyeknek kizárólagos magyarországi forgalmazói vagyunk, és a garanciális éa javítási szolgáltatását is ellátjuk. A szállító a garanciális kötelezettséghez a vásárlásaink 2%-ában biztosít ingyenes alkatrész-lehívási lehetőséget számunkra tetszőleges időben és összeállításban.
Az alkatrészeket „Proforma” számla kíséri, mennyiség és ár feltüntetéssel, de „fizetni nem kell” megjegyzéssel ellátva. Könyvvitelünk módja egyszerűsített kettős könyvvitel.
Hogyan kell a számvitelben nyilvántartani ezen alkatrészeket? (Ezek az alkatrészek a hibásak kicserélését szolgálják, beépítésre kerülnek.) Netán év végén a be nem épített alkatrészt leltár szerint kell kimutatni (ha kell milyen áron)?
Szerepelnie kell-e a beszállításnak a havi áfa-bevallásunkban (milyen értéken), továbbá szerepelnie kell-e az INTRASTAT jelentésünkben?