Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

0 hozzászólások

Tisztelt Szakértő!

Ügyfelem zenei fesztivált szervez, az eladott jegyek tartalmazzák a szállást, a fesztivál területére történő belépést, strandhasználatot. 

A szállás a legtöbb esetben a strand vagy a környező liget területén ideiglenesen lekerített “sátorhely”. (itt területhasználatról kap számlát az önkormányzattól) 

Emellett előfordul, hogy az önkormányzat vagyonkezelőjétől bérelt, korábban kollégiumként funkcionáló épületben biztosít szobát a fesztiválra érkezőknek. A vagyonkezelő kft ebben az esetben vendégéjszakát számláz idegenforgalmi adó nélkül , és a közösségi helyiségekre bérleti díjat az ügyfelemnek. 

A fesztivál 4-5 napos.  

Ön szerint felmerül valamelyik szállástípus esetén (sátorhely, volt kollégium) az idegenforgalmi adófizetési kötelezettség (a helyi adó rendelet csak annyiban szabályozza, az idegenforgalmi adót, hogy vendégéjszaka után 200 Ft-ot kell fizetni)? Ha igen kinek kell beszednie és befizetnie? 

Válaszát előre is köszönöm.