Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

A gazdasági társaság új tevékenységbe kezdene.

Az ÁFA tekintetében az általános szabályok szerinti adózó, az ingatlan adásvétel, bérbeadás tekintetében nem lépett be az áfa körbe.

Bérbe adna squash pályát , fitnesz temet beltéren , kültéren teniszpályát , magányszemélyeknek és vállalkozásoknak is esetenként  egy egy órára vagy hosszabb távra is .

1/Jól gondolom azt, hogy a fenti tevékenység tárgyi adómentes tevékenység?

A KSH TEÁOR 6820 besorolás ebbe a szakágazatba tartozik -nem lakóépületek bérbeadása és üzemeltetése.

 A TESZOR 41002 nem lakóépületek besorolás 410027 alábontás   meghatározása -szórakoztatási ,oktatási ..stb . besorolása szerint a beltéri sport céljára használt épületek tartoznak ide .Kérdésem a kültéri teniszpályabérbeadás nem lesz tárgyi adómentes ?

Megnéztem a 682005 ÖVTJ besorolást is- e szerint a sportlétesítmény, sporttelep(sportpálya) és önálló rendeltetési egység rendeltetésének megfelelő bérbeadása tartozik ebbe a tételbe. Itt szó sincs beltér, kültér megkülönböztetésről.

2/További gondom, hogy a magánszemélyek SZÉP-kártyával is fizetnének a sportpálya bérbeadásért , de ezt csak a 9311TEÁOR besorolású- sportlétesítmény működtetése (TEÁOR’08 93.11-ből a sportpályák bérlése- meghatározás esetén tehetik meg.

Tehát itt az a kérdés, hogy a sportpálya bérlése a SZÉP-kártya  fizetés esetén 6820 vagy 93.11 , TEÁOR szám alá tartozik-a fizetési mód határozza meg a statisztikai besorolását?-tárgyi adómentes vagy normál ÁFA -t kell felszámítani?