Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Áfa törvény 58§ alá tartozó ügylet megítélésében kérném a segítséget:
A vállalkozó rendszeres karbantartási tevékenységet végez, több külön álló ingatlanon. OTSZ előírása szerinti tűzjelző rendszer karbantartás maga a tevékenység, a jogszabály szerint félévente kell ezt a tevékenységet végezni. Az elvégzett karbantartási munka időszakilag előre mutató, szakhatóság az elvégzéstől számítottan fél évig érvényesnek tekinti, mint kötelező karbantartást. Értelemszerűen ugyanarra a létesítményre félév múlva kerül sor újra. A szolgáltatás az elvégzett munka után, teljesítés igazolás birtokában számlázható, a felek számlázás szinten havi gyakorisággal számolnak el egymással, tekintettel arra, hogy jelentős mennyiségű ingatlanon kell elvégezni a karbantartási munkát, így minden hónapban jelentős az elvégzett feladat.

Konkrét példánál hogyan alakul a számlázás: 10.05.-én végzik el a karbantartást
karbantartás érvényessége Otsz szerint 2016.10.05.-2017.04.05.-ig (félév)
számla kelte : 2016.10.18.
fizetési határidő : 2016.11.18.
A fenti esetben mi lesz a teljesítés napja a számlázásnál ? Elfogadható -e elszámolás időszakak az Otsz szerinti érvényesség ?