Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

A Kft. által az egyéni vállalkozótól, építőipari szolgáltatásról befogadott számla értéke csak részben került kifizetésre, mivel a számlaérték 5%-a garanciális fedezetként 3 évre pénzügyileg visszatartásra került. Az évekkel ezelőtt ki nem fizetett számlaérték most lenne esedékes, de több mint egy éve az egyéni vállalkozó megszűntette vállalkozását és vállalkozói bankszámláját.

A Kft. elutalhatja-e a vállalkozói díjat a magánszemély ( volt egyéni vállalkozó) bankszámlájára adólevonás nélkül, tekintettel arra, hogy olyan számlát fizet ki, amelyen rajta van az egyéni vállalkozó nyilvántartási száma, vagy a kifizetést magánszemély részére kifizetett jövedelemnek kell tekinteni és adólevonási kötelezettség terheli ?     

Amennyiben a kifizetőt szja levonási kötelezettség terheli, akkor a kifizetett összeg a magánszemély önálló tevékenységéből származó bevételének minősül (amelyből 10% ktg. hányad levonható) és 90%-a a jövedelem ?

Az önálló tevékenységből származó jövedelem kifizetését 27% EHO fizetési kötelezettség terheli tudomásom szerint. A kifizető által a jövedelem után megfizetett EHO összege a magánszemélytől levonható, vagy azt a kifizetőnek kell megfizetni a vállalkozói díj tartozáson felül?

Kérem, hogy vázolja fel, hogy 100.000,- forint vállalkozói díj kifizetése a Kft.nél milyen adó- és járulék levonási illetve fizetési kötelezettséget jelent.