Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Cím!

Az alábbi kiskereskedelmi adóval kapcsolatos kérdés megválaszolásában kérem segítségüket:

  1. Élelmiszer vegyes nagyker főtevékenységű a cég , az alábbi tevékenységeket végzi:

-Értékesít gyártó cégek,  viszonteladók, kiskereskedők részére,  kiszolgálás központi raktáron keresztül.   Értékesített áruk köre: tovább feldolgozásra váró termékek,  csomagolt fogyasztási cikkek.         A cég nettó árbevételének kb. 90 %-a.

Vevők adószámmal rendelkeznek, általában szerződéses, üzletkötők által koordinált kapcsolat. Árajánlat, megrendelések, fuvarszervezés.

-Web áruház:  értékesítés magánszemélyek, és adószámmal rendelkező vállalkozók részére is. Értékesített áruk köre: fogyasztási termékek, áruk.

Fizikailag és a vállalatirányítási rendszerben is elkülönített raktárból történik a kiszolgálás.  A cég nettó árbevételének kb.5 %-a

-Saját bolt:  értékesítés magánszemélyek, és adószámmal rendelkező vállalkozók részére is. Értékesített áruk köre: fogyasztási termékek, áruk.

Fizikailag elkülönített helyiségben és a vállalatirányítási rendszerben külön elszámolás.  A cég nettó árbevételének kb. 5 %-a

Külön értékesítési csatornának tekinthető-e a központi raktárból, a web áruházból, a saját boltból értékesítés.  Mikor válik kiskereskedelmi adó alanyává  a társaság,  az adó alapja a Web áruházas, és a bolti árbevétel vagy a cég összes árbevétele?   Web áruházas, saját bolt árbevétele az 500 M Ft-ot nem haladja meg,  a cég összes árbevétele meghaladja.

Abban az esetben, ha a web áruházas rendelések kiszolgálása a központi raktárból történik, akkor hogy kell értelmezni a külön értékesítési csatornákat, árbevételt,  a kiskereskedelmi adó szempontjából?

Köszönettel: Rókáné Bende Katalin