Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

1. kérdés:
A 2012. évi CXLVII. törvény (Kiva tv.) (6) f) pontja szerint nem a pénzforgalmi szemléletű eredményt NÖVELI az adóalanyiság időszakát megelőző időszakra megállapított, az adóalanyiság időszaka alatt teljesített adófizetési kötelezettség.

Ez vonatkozik a 2012-es évre vonatkozó idén kifizettett ÖSSZES adófizetési kötelezettségre
(társasági adó, szociális hozzájárulási adó, szakképzési hozzájárulás, ÁFA, SZJA, egészségbiztosítási járulék, nyugdíjbiztosítási járulék, EHO, iparűzési adó, NETA, stb.),

vagy csak azokra amelyek fizetése alől a Kiva törvény mentesít (társasági adó, szociális hozzájárulási adó, szakképzési hozzájárulás)?

2. kérdés:

A Kiva tv. 20.§ (13) a) pontja szerint a pénzforgalmi szemléletű eredmény meghatározása során figyelmen kívül kell hagyni az olyan kiadást, amelyet az adózó az adóévet megelőző időszakra vonatkozó eredménykimutatásában ráfordításként számol el, tehát az ilyen kiadás NÖVELi a pénzforgalmi eredményt.

Ezek szerint a 2012-re vonatkozó szakképzési hozzájárulást és szociális hozzájárulási adóval a (6) f) pontban foglaltakon túl MÉG EGYSZER meg kell növelni a pénzforgalmi eredményt?