Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

“A” Kft. vevő-szállító kapcsolatból eredő követeléssel rendelkezett “B” Kft.-vel szemben. “B” Kft. ellen harmadik fél felszámolási eljárást kezdeményezett. Ismereteink szerint a “B” Kft. által összeállított, a felszámolást megelőző tevékenységet lezáró mérlegben “A” Kft. követelése szerepelt. A felszámolási eljárás során “A” Kft. nem jelentkezett be hitelezőként, a nyilvántartásba vétel feltételeként meghatározott díjat nem fizette be. “A” Kft. a felszámoló írásbeli igazolásával, amely szerint nincs fedezet a követelésére, nem rendelkezik.
A felszámolási eljárás törvényszéki végzés alapján egyezséggel zárult, “B” Kft. felszámolására nem került sor. A felszámolási záró mérlegben “A” Kft. követelése nem szerepel. Az érintett követelésre értékvesztést nem számolt el.
Kérdésem: Amennyiben “A” Kft. a könyveiben szereplő követelést egyéb ráfordításként kivezeti, ez a tétel társasági adóalap növelőnek minősül?