Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

0 hozzászólások

Tisztelt Cím!

Közösségen belüli termékbeszerzéshez kapcsolódó áfa levonhatóságával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Magyarországi székhelyű társaságunk terméket szerzett be a Közösség más tagállamából. A termék a raktárunkba bevételezésre került. 

A beszerzésről szóló számla csak a teljesítést követően több hónappal később érkezett be Társaságunkhoz. Az áru után az adómegállapítás nem történt meg, így erre tekintettel önellenőrzést kívánunk benyújtani.

Jelen esetben az Áfa tv. 63. §-a alapján kell a fizetendő adót megállapítani, így a 2019. október havi bevallást kell önellenőrizni.

Kérdésem, hogy a megállapított adó mikor helyezhető levonásba? Abban az időszakban, amelyikben a számla társaságunkhoz beérkezett, ezáltal időben több hónap eltérés lesz a fizetendő és levonható adó megállapításában vagy tekintettel arra, hogy az önellenőrzés benyújtásakor személyes rendelkezésünkre áll a szabályos számla, a 2019. október havi bevallás önellenőrzésekor már beállítható a levonható adó is a fizetendő adó megállapítása mellett?

Válaszát várom és előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Parádi Róbert