Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

0 hozzászólások

Koreai anyacég dolgozói a magyar leányvállalatnál vannak kiküldetésben, kettős munkaszerződéssel: (mind a koreai mind a magyar vállalattal).
KOR-HUN 1 igazolással rendelkeznek, mely szerint az Egyezmény 6.3 cikkével összhangban a biztosítottak Korea joghatósága alá tartoznak, állandó lakóhellyel Koreában rendelkeznek. A magyar társaság fizeti ezen kiküldöttek részére a lakásbérletet, gyermekeik iskoláztatását, iskolabuszát is. Ezen költségek – a belső cafeteria szabályzat alapján – egyes meghatározott juttatásként kerülnek elszámolásra, 16% személyi jövedelemadó megfizetése mellett.
Az Eho tv 2. § alapján a Tbj. szerinti belföldi magánszemélynek juttatott jövedelem után terheli százalékos Eho fizetési kötelezettség a munkáltatót, kifizetőt.

Helyesen értelmezi e a társaság az Eho törvényt miszerint a KOR-HUN 1 igazolással rendelkező dolgozóknak adott egyes meghatározott juttatásokat valamint munkabért nem terheli egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség, mivel az igazolással bíró dolgozók a Tbj. 4. §. u) szerint nem számítanak belföldinek?