Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Alábbi kérdésben kérjük állásfoglalásukat:  Egy cégben egy öregségi nyugdíjas és fia az ügyvezető (és tulajdonosok is egyben). A  társasági szerződés szerint az ügyvezetői feladatokat a fiú munkaviszonyban, a nyugdíjas személy megbízásos jogviszonyban láthatja el .A nyugdíjas személy a megválasztott ügyvezető, eddig mint kiegészítő tev. társras vállalkozó saját jogon nyugdíjas  után fizetve volt az egészségügyi szolgáltatási járulék, jövedelmet nem vett fel.
A fent leírtak alapján van -e arra lehetőség, hogy adminisztratív feladatok napi 8 órában történő ellátására munkaviszony keretében a nyugdíjas személy jövedelmet vegyen fel?  Vagy ez esetleg igényelne bármiféle társasági szerződés módosítást? Ha fennállhat munkaviszony és és a megbízásos ügyvezetői jogviszony együtt, felmerül továbbra is az egészségügyi szolg járadék megfizetése akkor, ha munkaviszony keretében fizetés kerül kifizetésre?  Válaszukat előre is köszönjük!