Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Munkába járás elszámolásakor adható e adómentesen 2017.01.01.-től 15 ft/km költségtérítés, ha a dolgozó közigazgatási határon kívülről jár be dolgozni, viszont van közösségi közlekedés a munkahely és a lakóhely között és nem valósul meg a hosszú várakozás? (nem kell sokat várni a buszra/vonatra) Illetve a dolgozó szeretne autóval járni a tömegközlekedés helyett és a dolgozó kéri a 15 Ft-os térítést!
Abban az esetben, ha a dolgozó közigazgatási határon belülről jár be dolgozni (pl: tanya), és nagy távolság van a lakóhely (tanya) és a munkahely között, nincs közösségi közlekedés, vagy csak hosszú várakozással érhető el, akkor adható a 15 Ft adómentesen, függetlenül attól, hogy közigazgatási határon belülről valósul meg a munkába járás?
Ha dolgozónak állandó lakcíme közigazgatási határon belül van, viszont tartózkodási helye közigazgatási határon kívül van és a dolgozó a tartózkodási helyről jár be dolgozni, adható neki a 15 Ft adómentesen, függetlenül attól, hogy ha állandó lakcíméről járna munkába, akkor nem kaphatna költségtérítést?