Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

0 hozzászólások

Belépéskor nyilatkoztatjuk a munkavállalókat, hogy részesülnek-e a Nyugdíjfolyósító szerv által folyósított valamilyen ellátásban. Munkavállalónk 2002 óta alkalmazásunkban áll, belépésekor azt nyilatkozta, hogy nyugdíjban, ill. nyugdíjszerű ellátásban nem részesül.
2007. januárjában azonban tudomásunkra jutott, hogy 2001 óta sajátjogú ellátásban részesül.

Kérdésünk az, hogy a 2001 óta levont és befizetett egészségbiztosítási-, nyugdíj- és munkavállalói egyéni járulékot a munkavállaló hogyan kaphatja vissza, illetve a munkáltatónak ezek a járulékok hogyan térülhetnek meg, ha a fenti időszak egy része már az adóhivatal által ellenőrzéssel lezárt időszak?
Köteles-e a munkáltató a munkavállaló részére visszatéríteni a járulékokat, vagy csak a munkavállaló kifejezett kérésére kell ezt megtenni? Figyelembe véve, hogy a munkavállaló nem tett eleget a 1992. évi XXII. tv. -a Munka Törvénykönyvéről- 87/A. § (3) bekezdésében meghatározott bejelentési kötelezettségének.