Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Kérdés:
Cégünk a 2103, és 2104 vtsz. alá tartozó termékeket gyárt és forgalmaz. A Népegészségügyi Termékadó hatálya alá tartozó termékekről a nyilvántartásokat vezeti, és bevallási, befizetési kötelezettségének eleget tesz. Egy tervezett átalakítás után a Kft. ezen termékeket már csak előállítja, és zsákokba leengedve egy, a cégcsoporthoz tartozó kereskedelmi Kft-nek értékesíti. Az egységcsomagba történő csomagolást, és a kereskedelmi partnereknek, végső felhasználóknak az értékesítést már a kereskedelmi Kft. fogja végezni. A népegészségügyi termékadó melyik céget fogja a jövőben terhelni, ha
1. a keveréket előállító Kft. 25 kg súlyú zsákokban értékesíti a termékeket a kereskedelmi Kft-nek.
2. a keveréket előállító Kft. nem egalizált, így nem egységsúlyú (ömlesztett) zsákokban értékesíti a termékeket a kereskedelmi Kft-nek. Illetve különbséget kell e tenni a NETA kötelezettség szempontjából a 2103, 2104 vtsz szám alá tartozó 5 g/100 g sótartalmat meghaladó termékek közt, hogy az kimondottan ételízesítő, levespor vagy más jellegű erősen fűszerezett készítmény, amely különféle ételek (hús, hal, saláta…..stb.) ízesítésére használnak.