Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Egy kereskedelmi tevékenységet folytató társaság (mint eladó) vevői a hibás teljesítésű termékeket visszaszállítják az eladó részére és ezzel egyidejűleg az eladó helyesbítő számlát állít ki. Az eladó a termékeire esetenként 5 évig vállalja, hogy visszaveszi azokat. A garancia (eladó és  vevő közötti megállapodás) azonban a végső vevő részére történő értékesítéstől kezdődik, mellyel együtt így akár 7-8 évre visszamenőleg is történik termék visszavétel az eredeti értékesítéshez képest.

A helyesbítő számlában az eredeti termékértékesítés teljesítési időpontját is fel kell tüntetni, mely az előzőek szerint már adóelévüléssel érintett időszakra hivatkozik vissza. Elfogadható-e az előzőek szerinti gyakorlat, különös tekintettel az adóelévüléssel már érintett időszakra vonatkozóan vagy csak adóelévülési időn belül alkalmazható a számlahelyesbítés?