Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Szakértő,

Az alábbiakban szeretném segítségüket kérni.

Társaságunk havi elszámolású szolgáltatásokat nyújt. Ezen szolgáltatások havidíja változhat, egy alapdíjból, és további mennyiségtől függő díjakból tevődik össze.

Társaságunk azon ügyfelek részére akik előre kifizetnek egy évi díjat, 10 % kedvezményt biztosít.

A szerződés nem rendelkezik az előleg fizetési kötelezettségről, csak ösztönzi ügyfeleit a kedvezménnyel hogy fizessenek előre.

Ilyen esetben milyen bizonylatolási kötelezettségek vannak?

Díjbekérő kerülne kiküldésre az ügyfeleknek. Ezt követően szükséges az előlegszámla, illetve ki lehet állítani attól függetlenül hogy a szerződés előlegfizetési kötelezettséget nem tartalmaz?

A teljesítésekről, havonta tud elszámolni a társaság, és havonta történne meg a számla kiállítás. Ha kerül kiállításra előleg akkor minden hónapban az egy évre kifizetett díj, 1 hónapra eső díja beszámításra kerülne az előlegből.

Vagy ilyen üzletpolitikai döntés esetén ajánlatosabb inkább a szerződésbe ezt belefogalmazni, hogy amennyiben a vevő szeretné a szolgáltatás díját előre megfizetni, előleg formájában megteheti, és havonta, vagy 12 havonta a felek elszámolnak egymással?