Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

„Azonban a speciális vészhelyzeti intézkedések felülírják a SZÉP-kártya juttatások keretösszegeit és adózását. Eszerint a rekreációs keretösszeg 2020. évben, valamint 2021. január 1. és 2021. június 30. között 400.000.- illetve 800.000.- Ft-ra emelkedik és az egyes zsebek értékhatárai is magasabbak, azaz a SZÉP-kártya szálláshely alszámlájára 400 ezer forint, a vendéglátás “zsebbe” 265 ezer forint, szabadidős felhasználásra 135 ezer forint utalható béren kívüli juttatásként.”

Ezt hogyan kell értelmezni a kifizetésekre tekintettel? Ha valaki június 30-ig megkapja a 800.000.- Ft-t az rendben van, de ha év végéig akarja kikérni akkor már nem jogosult rá? Hogyan kell akkor arányosítani? A cafeteria keretösszeget egy évre szoktuk meghatározni. A munkavállalók januárban döntik el mit szeretnének és mikor történjen a kifizetés. Általában szétosztjuk a hónapokra, de külön kérés felülírhatja és akár egy összegben is kikérheti valaki (házasságkötés, nagyobb nyaralás pl.)