Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Van egy kft., amely műanyag fröccsöntéssel foglalkozik. A cég megveszi egy magyar cégtől az alapanyagot, majd az abból gyártott termékeket becsomagolja, és értékesíti Magyarországon. A beszerzett anyagok számláin (pl.: granulátum kg-os) csomagolóeszköz környezetvédelmi termékdíja szerepel. A végtermék értékesítésekor a cég a csomagolóeszköz környezetvédelmi termékdíját is kiszámlázza 25% áfásan. A kérdésem az lenne, hogy a környezetvédelmi termékdíj bevallásakor csak az értékesítés során kiszámlázott termékdíjat, vagy a beszerzett alapanyag és az értékesített végtermék termékdíja közötti különbséget kell-e beállítani a bevallásba?
A végtermék értékesítésekor a számlán a környezetvédelmi termékdíj összege áfásan szerepeljen, vagy a termék árába legyen belekalkulálva (vagyis a végtermék árában legyen benne, a termék szerinti áfakulccsal)?