Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

0 hozzászólások

2009. II. félévi adótörvény változások tartalmazzák, hogy a munkavállalók jövedelmeire rakódó munkaadói adó- és járulék terhek csökkentek, társadalombiztosítási járulék és munkaadói járulék esetében sávos adózást vezettek be (egy kisebb kulcs 143.000 Ft-ig, illetve egy nagyobb ezen felül).

A természetbeni juttatások adózása esetén van-e ilyen sávos megállapítás?

A kérdés eszünkbe sem jutott volna, ha az adóbevallás nyomtatvány nem követelte volna tőlünk, hogy előbb az alacsonyabb kulccsal adózó sávba írjunk adót, és csak utána enged át a magasabb kulcsú rovatba bennünket.

A kitöltési útmutató azt írja erről, hogy az alacsonyabb kulcsú sorba írjak, ha a járulékalap nem haladja meg a minimálbér kétszeresét, e fölött írhatok a magasabb kulcsú sorba.

Hogyan értelmezhető természetbeni juttatás esetén a minimálbér kétszeresét meg nem haladó járulékalap, ha én ezeket a juttatásokat nem egyenként, személyenként, hanem vállalati összesenben állítom be a bevallásba? 50 fő telefon használatát kívánom leadózni, együttesen az adóköteles összege az 50 főnek 100 e Ft, akkor a teljes az alacsonyabb kulccsal adózik?