2500 új munkahelyet teremt a Mercedes


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

37,5 millió eurós vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott a Mercedes az új gyár építéséhez.


A Mercedes-Benz Cars megkezdi új autógyára építését Kecskeméten, a beruházás egymilliárd euróból, mintegy 320 milliárd forintból valósul meg és több mint 2500 új munkahelyet teremt.

Az új gyárban a termelés a tervek szerint 2020-ban indul. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 37,5 millió eurós vissza nem térítendő kormányzati támogatással megvalósuló új beruházásról elmondta: az lehetőséget biztosít a magyar vállalkozások – köztük a magyar kis- és közepes vállalkozások – számára, hogy bekapcsolódjanak a világgazdasági folyamatokba, hiszen a 2016-ban mért 30 százalék után 2017-ben már 50 százalékos magyar beszállítói arányt tudott felmutatni a Mercedes Kecskeméten.

A miniszter a térségben megvalósuló beruházások között említette a többi között, hogy megépül az 54-es út az M5-ös autópálya és a gyár között. A kormány 5 milliárd forintot szán a repülőtéri fejlesztésekre, új tűzoltóállomás épül és 20 milliárd forintból fejlesztik az elektromos hálózatot.

Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Cars termelésért és ellátási láncért felelős igazgatótanácsi tagja elmondta, az egymilliárd eurós beruházással a Mercedes-Benz az első full-flex gyárát hozza létre Magyarországon. Közölte, a gyárban rugalmasan, egyazon gyártósoron állíthatók elő a különböző modellek a kompakt autóktól a hátsókerék-meghajtású limuzinon át a különböző meghajtással rendelkező járművekig, az elektromos autókat is beleértve.

[htmlbox mt_kommentar]

 

Elmondta, ezzel továbbfejlesztik a Factory 56 gyártási koncepcióját, és új fejezet kezdődik a Mercedes történetében.

Az új gyár présüzemből, karosszériaüzemből, felületkezelő és összeszerelő üzemből áll majd és széndioxid-semleges energiaellátású lesz. A full-flex gyárral a Mercedes-Benz Cars a jövő járműveinek rugalmas gyártásához szükséges kapacitást és technikai feltételeket teremti meg, így például az önvezetésre is alkalmas elektromos autókét is.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 17.

Április 18-án rendezik meg a Logisztika Napját

A hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozata a Logisztika Napja, mely idén 2024. április 18-án rendezik meg. Az ingyenesen látogatható programok célja a logisztikai terület népszerűsítésén túl, a szektor aktuális trendjeinek, kihívásainak és lehetőségeinek bemutatása az érdeklődők számára – olvasható az Adó Online-nak eljuttatott közleményben.

2024. április 17.

Czomba Sándor: a vendégmunkások aránya alacsony

Magyarország a magyaroké, hazánkban csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen, és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni. Az új idegenrendészeti törvény és rendeletei is a lehető legszigorúbban szabályozzák a Magyarországon történő tartózkodást a külföldiek számára – emelte ki szerdai közleményében Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.