40 százalékkal nőtt az online álláspiac


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ötödével többen keresnek állást a neten, és negyedével nőtt a leendő munkatársukat aktívan kereső cégek száma is – derül ki a Profession.hu adataiból.


Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: idén az első negyedévben összesen 19 ezer 436 pozíciót hirdettek meg a cégek, 40 százalékkal többet mint tavaly ilyenkor – derül ki a Profession.hu felméréséből.

A hirdetésszám növekedésével párhuzamosan az álláskeresők is aktívabbak lettek, a Profession.hu rendszerében 22 százalékkal többen regisztráltak az első három hónapban, mint 2013 azonos időszakában. A feltöltött önéletrajzok között kutató cégek száma 25 százalékkal nőtt 2014 első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Profession.hu közleménye szerint nőtt azon álláshirdetések száma, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást. Ezzel párhuzamosan legtöbben az eladó, a raktáros, és a területi képviselő állásokat keresik.

A portál közleménye szerint a cégek leginkább fejlesztőket, könyvelőket és ügyfélszolgálati munkatársakat keresnek, az állások 29 százalékában felsőfokú angol nyelvvizsgával, 75 százalékban diplomával, és 58 százalékban 3 évnél több tapasztalattal. Ezzel szemben a legtöbb jelentkezés az adminisztrációval, vagy értékesítéssel kapcsolatos munkakörökre érkezik, nyelvtudás nélkül.

Munkajogi szabályok bérszámfejtőknek

Bizonytalan a munkabér-szabályok alkalmazásában? Értesüljön az újdonságokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadónknak, dr. Pál Lajos ügyvédnek – jöjjön el 2014. május 15-én szakmai konferenciánkra

Ízelítő a tematikából:

  • A munkabér elemei (alapbér, bérpótlék, teljesítménybér, ösztönzés)
  • Díjazás munkavégzés hiányában (állásidő, a távolléti díj számítása)
  • Rendkívüli munkaidő díjazása
  • Munkaszüneti nap és díjazás   

Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

Bővebb információk és jelentkezés itt

A közlemény idézi Zsédely Krisztiánt, a portál értékesítési vezetőjét, akinek tájékoztatása szerint a meghirdetett állások 42 százaléka új pozíciót jelent, 47 százalék esetében megüresedett állásról van szó, és csak 8 százalék mögött áll átszervezés. Hozzátette: minden jel arra mutat, hogy határozott növekedésnek indult a versenyszféra, és a munkavállalók is nagyobb kedvvel keresnek új állásokat.

Tízből kilenc állás teljes munkaidős, ezt követik 4 százalékkal a 6 órás, és 3 százalékkal a 4 órás részmunkaidős hirdetések. Továbbra is Budapesten, Pest megyében és Győr-Moson-Sopron megyében a legkönnyebb és Nógrádban a legnehezebb állást találni.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 19.

A joggal való visszaélés új szabályozása a Munka törvénykönyvében

A joggal való visszaélés tilalma a munkajog egyik fontos alapelve, amely megsértése jelentős érdeksérelmet okozhat a munkaviszony alanyai számára. Az Mt. 2023. január 1-jei módosítása pontosította a bizonyítási teher kérdéskörét, ami így jóval egyértelműbbé vált.