A munkáltatók 37 százaléka tervez létszámbővítést a harmadik negyedévben a Manpower feljegyzése szerint


A magyarországi munkáltatók 37 százaléka tervezi bővíteni munkaerőkeretét a harmadik negyedévben, az előző negyedévben mért 31 százalék után, a leépítést tervező cégek aránya ugyanebben az időszakban 23 százalékra emelkedett 22 százalékról – derül ki a Manpower Magyarország csütörtökön közzétett negyedéves munkaerőpiaci előrejelzéséből.

A közlemény szerint a szezonálisan kiigazított Nettó Foglalkoztatási Mutató (NFM) a harmadik negyedévben +14 százalékos átlagos értéket ért el, ami 5 százalékpontos növekedés az előző negyedévhez képest és egy százalékponttal magasabb a 2022 harmadik negyedévhez képest.

A munkaerő-felvétel és létszámcsökkenés különbségét mérő indexben jelentősek a régióbeli eltérések. Az NFM mutató a legmagasabb az Észak-Alföldön (+26 százalék), Dél-Alföldön (+23 százalék) és Budapesten (+17 százalék) volt. A mutató nem érte el az országos átlagot Közép-Magyarországon (+11 százalék) és jóval az átlag alatti létszámbővülés várható a teljes Nyugati országrészben (+5-6 százalék). Észak-Magyarországon (-11 százalék) sokkal több cég számít elbocsátásra, mint munkaerőfelvételre.

Az egyes szektorokat vizsgálva megállapították, hogy a legnagyobb felfutást a fogyasztói javak és szolgáltatások, az egészségügy és élettudományok, az energia és közmű illetve a logisztika és autóipar ágazatokban várják.

Jóval szerényebbek a kilátások az alapanyag- és feldolgozóiparban átlag körüli mértékben bővíthetik az állományt, a többi szektorban ennél jóval szerényebbek a kilátások – írták.

Hozzátették, hogy cégméret alapján ezúttal jellemzően az 1000 fő alatti létszámkategóriákban optimisták a munkáltatók, az ennél nagyobb vállalatok körében inkább stagnálást vagy visszaesést jeleznek előre a válaszadók.

A közlemény idézte Fehér Tamást, a Manpower magyarországi, horvátországi és szlovéniai ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy a hazai vállalkozások bíznak abban, hogy a tavalyi recesszió után a gazdaság a növekedés irányába mozdul el, de a kilátásokat illetően nagy különbségek mutatkoznak mind területi, mind szektorális megoszlásban.

A ManpowerGroup a világ 42 országában, több mint 40 ezer munkáltató körében folytatta le negyedéves felmérését, amelyben Magyarországon a munkáltatók 525 fős reprezentatív mintájában szereplőket kérdezték meg 2024 harmadik negyedéves munkaerő-felvételi szándékaikról.

A ManpowerGroup évente körülbelül 3,4 millió munkavállaló elhelyezkedésében segédkezik, világszerte csaknem 400 000 ügyfelet kiszolgálva. Magyarországon a Manpower már több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik munkaerő-közvetítés és -kölcsönzés területén.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Budapesten elindult a fiatalokat a munkaerőpiacon segítő Ifjúsági Garancia Plusz program

Budapesten elindult az Ifjúsági Garancia Plusz program, amelynek célja, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerőpiaci helyzetük javításához – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön.

2024. július 16.

Munkáltatói fizetési felszólítás szabályai

A munkaviszonyból fakadó igények érvényesítésének elsődleges módja a peres eljárás, vagyis a bíróság előtti igényérvényesítés, azonban a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) lehetőséget teremt a munkáltatóknak arra, hogy – bizonyos feltételek fennállása esetén – fizetési felszólítással érvényesítsék igényüket a munkavállalókkal szemben.