Állástalanokat képeztek Salgótarjánban

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. szeptember 21.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alacsony iskolai végzettségű állástalanokat képzett Európai uniós programban a salgótarjáni Szív a Szívért Alapítvány, hogy javuljanak az érintettek elhelyezkedési esélyei; tavaly májusban 72-en kapcsolódtak be a programba, közülük 25-en már munkaviszonyban állnak.


Száraz Anna programvezető elmondta: a Salgótarjánban és kistérségében élő állástalanoknak szólt a szeptemberben zárult program, amelynek során nem konkrét szakmákra képezték a résztvevőket, hanem arra, hogy megállják helyüket a munka világában, így többek között hatékony kommunikációt, eredményes álláskeresési és konfliktuskezelési technikákat, önismeretet és életvezetést tanultak.

A képzésben résztvevők közül 25-en munkába álltak, öten szakképzésbe kapcsolódtak be, 30 ember kompetenciafejlesztésen vett részt és 12-en morzsolódtak le múlt év tavaszától – tette hozzá.

Többet szeretne tudni az új Munka Törvénykönyvéről?

Október 2: Országos Szakmai Konferencia – Székesfehérvár
Október 9-11: IX. Magyar Munkajogi Konferencia Visegrád

Az összes Rodin-konferenciát itt találja.

Munkajogi e-kommentár – Online kommentár az új Munka Törvénykönyvéhez

A CompLex Kiadó munkajogi kiadványai:

Az új munka törvénykönyve – munkáltatóknak
Az új munka törvénykönyve – munkavállalóknak
Kommentár a Munka Törvénykönyvéhez
Új munkajogi szabályok az egészségügyben

Többek között szakácsként, városgondnokként, eladóként, kútkezelőként helyezkedtek el a program tagjai, de van, aki takarítási vállalkozást indított.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében 70 millió 198 ezer 320 forintot nyert az alapítvány a képzésre, amely a 2010-ben befejeződött Sikeres lépések a munkához című program folytatása volt. Abban hatvan hátrányos helyzetű salgótarjáni vett részt, közülük ötvenen elhelyezkedtek, vagy iskolarendszerű képzésbe kerültek.

(Forrás: MTI)

Októbertől megújul a Lex HR!

Bővebb tartalommal, 48 színes oldallal, változatlanul magas szakmai színvonalon!

Lapozzon bele >>>


Kapcsolódó cikkek: