Betanított munkást és informatikust keresnek külföldön


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Főképp betanított munkavégzésre kaphatnak esélyt azok, akik külföldön keresnek munkát, de kelendőek az informatikusok is, miközben Magyarországon csökkent a mérnökök iránti kereslet az idén az első 5 hónapban – derül ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal legfrissebb munkaerő-piaci elemzéséből, amelyet az MTI-nek is eljuttatott.


A Jobinfo.hu a 2013 első öt hónapjában feladott, mintegy 120 ezer álláshirdetést vizsgált nem reprezentatív felmérésében.

Az elemzés szerint az ország keleti és nyugati része között tovább nő a munkaerő-piaci szakadék, és tovább erősítette dominanciáját 2012-höz képest Budapest.

RODIN adózási-számviteli szakmai rendezvények

Az oldalon a teljes online álláskínálat nőtt 2013 első öt hónapjában az előző év hasonló időszakához viszonyítva, a megyék szintjén komoly eltérések tapasztalhatók a bővülés terén. Míg Budapest, illetve Pest megye tovább erősítette az álláspiac főváros-központúságát, addig Vas, Hajdú-Bihar, Nógrád, illetve Zala megye átlagon aluli növekedést mutatott. Az idei év eddigi tendenciáit figyelembe véve Pest megye mellett Csongrád, illetve Veszprém megye tudta jelentősen javítani munkaerő-piaci pozícióját.

A munkakeresők jobb esélyekkel indulhatnak Győr-Moson-Sopron, Pest és Fejér megyében; ezekben a megyékben átlagon felüli a kínálat a helyi népességhez viszonyítva – idézi a közlemény Kristók Balázst, a Jobinfo.hu vezetőjét. Legrosszabb helyzetben azok vannak, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Békés megye határain belül keresnek munkát, az itt lakók számához viszonyítva ugyanis ezekben a megyékben a legkevesebb a lehetőség a 2013-as friss adatok alapján.

Az álláskínálatot a fő kategóriák szerint vizsgálva szintén komolyabb változás figyelhető meg: míg 2012-ben az ajánlatok száma alapján a mérnöki/műszaki kategória a harmadik helyen végzett, idén a hatodik helyre szorult, bár a piac egészét vizsgálva – az informatika mellett – továbbra is hiányszakmának számít.

„Ez részben az egyébként mérnökigényes gyárberuházások idei csökkenésének is betudható, amit a KSH 2013 első negyedévére vonatkozó adatai is alátámasztanak” – kommentálta a trendet Kristók Balázs. 2012-höz hasonlóan sokan keresnek munkalehetőséget a beszerzés és logisztika területén, illetve távmunka keretében, de a kínálat eltörpül az igényekhez képest. Új tendenciaként említhető még, hogy a jogi állások iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, amit az álláskínálati piac messze nem tud kielégíteni.

A külföldi munkalehetőséget kínáló hirdetői ajánlatok száma idén is duplázódni látszik a Jobinfo.hu adatai alapján, a legtöbb lehetőség sorrendben Ausztriában, Németországban és Nagy-Britanniában várja az országhatárt átlépni kívánó magyar munkavállalókat. A külföldi állások legnagyobb része (mintegy 30 százaléka) a szakmunka, fizikai munka, illetve a betanított munka kategóriába sorolható, ugyanakkor külföldön is kelendőek az informatikusok.

A magyar munkavállalók körében a legnagyobb érdeklődés a betanított munka iránt tapasztalható, vagyis elsősorban azok választják a külföldi munkát, akik itthon már nem találnak jobb lehetőséget, alulképzettek, illetve kevés munkatapasztalattal rendelkeznek. „Jellemzően ők azok, akik éppen ezen adottságaik miatt könnyebben áldozatául eshetnek a külföldi csalóknak” – hívja fel a figyelmet Kristók Balázs.

Bár az elmúlt másfél évben a trükkös álláshirdetések száma jelentősen csökkent, az álláshirdető partnereken keresztül a Jobinfohoz automatikusan beérkező ajánlatok között még így is akad havonta 1-2 „átverős”, amelynél a rendőrség bevonására van szükség – tette hozzá a szakember. Kristók Balázs hangsúlyozta: érdemes gyanakodni, ha „álomszerűen jók” a pályázati feltételek.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 16.

Munkáltatói fizetési felszólítás szabályai

A munkaviszonyból fakadó igények érvényesítésének elsődleges módja a peres eljárás, vagyis a bíróság előtti igényérvényesítés, azonban a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) lehetőséget teremt a munkáltatóknak arra, hogy – bizonyos feltételek fennállása esetén – fizetési felszólítással érvényesítsék igényüket a munkavállalókkal szemben.

2024. július 12.

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

A vállalatoknak már most célszerű részletesen felmérniük, melyik munkavállalójuk hol tart az idei szabadságkeretének felhasználásában, és nyári időszakban célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadniuk. Különösen azokban a szektorokban érdemes erre nagy figyelmet fordítani, ahol a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeretek mellett kell megoldani a működést – figyelmeztet a Trenkwalder.