Fellendíthet a pályakezdő minimálbér?

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. június 6.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Javíthat a a pályakezdők elhelyezkedési esélyein az alacsonyabb minimálbér és arra sem kell számítani, hogy a munkáltatók az olcsóbb munkaerő reményében lecserélnék régebbi dolgozóikat – mondta Váradi Balázs, a Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet vezető kutatója a portfolio.hu-nak adott interjúban.


A kutató elmondta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium megfogalmazásában a minimálbér differenciálása életkor alapján történhet. Azt viszont nem tudni, hogy hány éves korban érhetné el a fizetendő minimálbér a 100%-ot. Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár arról beszélt, sok országban a 18 éves pályakezdők a minimálbér 80%-át kapják, majd évente 5-5 százalékos emelkedéssel éri el 22-23 éves korra a 100%-ot.

Az intézkedéssel a kutató szerint valóban bővülhet a foglalkoztatás, és nem feltétlenül cserélik le a munkáltatók a korábbi dolgozóikat olcsóbb munkaerőre.

A minimálbért, mint szinte minden, a kormányzat által meghatározott bér-vagy transzfer jellegű összeget (pl. közalkalmazotti béreket vagy a családi pótlékot) politikailag könnyebb, kevésbé népszerűtlen nominálisan rögzíteni és fokozatosan elinflálni, mint forintban is csökkenteni. Természetesen ennek az az ára, a befagyasztás reálértékben csak az infláció ütemében tudja csökkenteni ezeket: alacsony inflációs környezetben a befagyasztással csak hosszú évek alatt lehet komolyabb foglalkoztatási hatást elérni.

További részletek itt.


Kapcsolódó cikkek:


Optimistábbak a magyar munkavállalók az állásukkal kapcsolatban
2019. november 19.

Optimistábbak a magyar munkavállalók az állásukkal kapcsolatban

Ősz folyamán is magasan állt a hazai munkavállalók állásuk iránt érzett bizalma, túlnyomó többségük szerint még sokáig fennmarad a munkahelyük, valamint a pozíciójuk, amelyben dolgoznak, derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös munkaerőpiaci kutatásából.

A szakszervezet kollektív szerződéskötési képessége
2019. november 14.

A szakszervezet kollektív szerződéskötési képessége

A szakszervezet elsődleges célja, hogy előmozdítsa és védelmezze tagjainak gazdasági és szociális érdekeit. A célok megvalósításának leghatékonyabb és legfontosabb eszköze a szakszervezetek kollektív szerződéskötési képessége.

14 pontos követeléscsomagot állítottak össze a vasutasok
2019. november 12.

14 pontos követeléscsomagot állítottak össze a vasutasok

Új típusú hároméves bérmegállapodást, munkaidő-csökkentést, 3 millió forintos hűségpénzt, a kedvezményes nyugdíjba vonulás új rendszerét, valamint értékesebb cafetériát is követel a Vasutasok Szakszervezete abban a 14 pontos csomagban, amelyet rendhagyó módon a MÁV-csoport vezetésének felkérésére tett a döntéshozók asztalára.