Fellendíthet a pályakezdő minimálbér?

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. június 6.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Javíthat a a pályakezdők elhelyezkedési esélyein az alacsonyabb minimálbér és arra sem kell számítani, hogy a munkáltatók az olcsóbb munkaerő reményében lecserélnék régebbi dolgozóikat – mondta Váradi Balázs, a Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet vezető kutatója a portfolio.hu-nak adott interjúban.


A kutató elmondta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium megfogalmazásában a minimálbér differenciálása életkor alapján történhet. Azt viszont nem tudni, hogy hány éves korban érhetné el a fizetendő minimálbér a 100%-ot. Czomba Sándor, foglalkoztatásért felelős államtitkár arról beszélt, sok országban a 18 éves pályakezdők a minimálbér 80%-át kapják, majd évente 5-5 százalékos emelkedéssel éri el 22-23 éves korra a 100%-ot.

Az intézkedéssel a kutató szerint valóban bővülhet a foglalkoztatás, és nem feltétlenül cserélik le a munkáltatók a korábbi dolgozóikat olcsóbb munkaerőre.

A minimálbért, mint szinte minden, a kormányzat által meghatározott bér-vagy transzfer jellegű összeget (pl. közalkalmazotti béreket vagy a családi pótlékot) politikailag könnyebb, kevésbé népszerűtlen nominálisan rögzíteni és fokozatosan elinflálni, mint forintban is csökkenteni. Természetesen ennek az az ára, a befagyasztás reálértékben csak az infláció ütemében tudja csökkenteni ezeket: alacsony inflációs környezetben a befagyasztással csak hosszú évek alatt lehet komolyabb foglalkoztatási hatást elérni.

További részletek itt.


Kapcsolódó cikkek:


Kevesebben dolgoznak többért a turizmusban
2019. július 19.

Tavaly a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a vállalkozások az előző évhez képest 4,9 százalékkal kevesebb, 180 ezer dolgozót foglalkoztattak, a dolgozók átlagkeresete 13 százalékkal 212 ezer forintra nőtt.

Még mindig a munkaerő-problémák miatt álmatlanok a vezérigazgatók
2019. július 16.

Még mindig a munkaerő-problémák miatt álmatlanok a vezérigazgatók

Hogyan hidalnák át a vezérigazgatók világszerte a munkavállalóik szakképzettségi hiányosságait? Miként segítheti a technológia a munkahelyi produktivitást? Ki a felelős az automatizálás miatt elbocsátott munkavállalókért? Ezekre a kérdésekre is választ ad a PwC Talent Trends 2019: Upskilling for a Digital World tanulmánya, amely 3200 első számú vezető válaszai alapján készült.

A megváltozott munkaképességűek több mint harmadának van állása
2019. július 16.

A megváltozott munkaképességűek több mint harmadának van állása

A megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeinek folyamatos javítását célzó intézkedések, valamint a munkaerőhiány együttes hatására a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája a 2011-ben mért 18 százalékról mára 35 százalék körüli szintre emelkedett a Trenkwalder becslése szerint.