Megnyitott a Prohuman Zrt. új régiós központja Pécsen


A térségben várható növekvő munkaerőigény kielégítésére új dél-dunántúli régiós központot adott át az ország vezető HR szolgáltatója, a Prohuman Zrt. csütörtökön.

Joó István kormánybiztos, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója az átadón arra hívta fel a figyelmet, hogy a térség jelentős gazdasági fejlődés előtt áll, hiszen a kormány Magyarország déli részének fejlesztésére fókuszál, a Pécs-Szeged-Békéscsaba tengely mentén húzódó térségek gazdasági megerősítését igyekszik elérni befektetők becsatornázásával.

A kormány célja az ország északi és déli területei között fennálló gazdasági különbségek mérséklése, megszüntetése – fűzte hozzá. Az említett térségben, így Baranya vármegyében is komoly tartalék áll rendelkezésre a munkahelyek és az ipari beruházások tekintetében is. Baranyában mintegy öt százalékos a munkanélküliség, a vármegye a rangsor végén van az ipari termelés tekintetében – jelezte.

A pécsi egyetemről kikerülő hallgatók, az intézményben meglévő tudás, a térségben meglévő szakemberek is segíteni fogják a felzárkózást, emellett 133 zöld-, illetve barnamezős terület áll rendelkezésre a vármegyében – sorolta.

Emlékeztetett arra, hogy Pécs nyugati határán egy óriásberuházások megvalósítására is alkalmas, 600 hektáros ipari területet jelölt ki a kormány, hogy a befektetők igényeit ki lehessen elégíteni Pécs környékén.

Zakor Sándor, a Prohuman Zrt. igazgatóságának elnöke azt mondta: Pécsen és környékén újra a fellendülés évei érkezhetnek el, a Prohuman Zrt. pedig a kormány stratégiai partnereként is mindent el fog követni azért, hogy segíteni tudja az ide érkező vállalatokat a munkaerő-igények kielégítésében – emelte ki.

Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kancellárja fontosnak nevezte, hogy hallgatóik már a tanulmányaik alatt közel kerüljenek a helyi gazdasági szereplőkhöz, diplomájuk megszerzése után pedig helyben maradjanak. Ehhez – mondta – a PTE az elmúlt időszakban számos együttműködést, partnerségi kapcsolatot kötött a piacon lévő vállalatokkal, HR-szolgáltatókkal, közöttük a Prohuman Zrt.-vel is.

Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a baranyai munkavállalók munkakultúrája az országban a legjobb, a helyiek hatékonyan tudnak dolgozni, elhivatottak, szorgalmasak, így a térségbe érkező vállalatok nyerhetnek a betelepüléssel.

A sajtó rendelkezésére bocsátott háttéranyag szerint a kelet-közép-európai régióban két évtizedes múlttal bíró, 7 országban mintegy 25 ezer embert foglalkoztató Prohuman csoport dinamikusan növekvő, piacvezető, komplex HR-szolgáltató vállalat. A csoport napi szinten több mint ezer cég számára nyújt szolgáltatásokat.

A cégcsoport helyi hatékonysága növelése érdekében együttműködik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve 2023 nyarán stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel is, amellyel idén a Prohuman diákmunka ágazata is partnerségre lépett.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint január-júniusban 7,5 millió vendég 17,8 millió vendégéjszakát töltött a hazai szálláshelyeken, ami 7,6 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi rekordév első fél évi értékét – összegezte pénteken kiadott elemzésében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

2024. július 19.

Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot

Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a Booking, továbbra is alkalmazta jogsértő kommunikációs gyakorlatát, illetve a fogyasztók pszichés befolyásolását is. A nemzeti versenyhatóság a feltárt jogsértések miatt 382,5 millió forintra bírságolta a vállalkozást. Ez minden idők legmagasabb, utóvizsgálatban kiszabott GVH-bírsága. A döntés azt jelzi, hogy a GVH kiemelten védi a magyar családokat, illetve a turisztikai ágazatot – írták.