Mt: a Sparnál megújították a kollektív szerződést

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. július 17.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ország ötödik legnagyobb foglalkoztatójánál az új Mt nyomán megújították a kollektív szerződést. A Spar közölte: céljuk az volt, hoghy a dolgozók korábban megszerzett jogai ne csorbuljanak.


Aláírta a megújított kollektív szerződést a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és saját húsüzeme, a TANN Magyarország Kft., valamint a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KSZ) vállalati alapszervezetének képviselője. A Spar Magyarország keddi közleményében emlékeztet: az új Munka törvénykönyve (Mt.) július elsejei életbe lépését követően szükség volt a kollektív szerződés megújítására.

A cég hangsúlyozza, hogy ennek előkészítése során az aláírók első számú törekvése az volt, hogy az alkalmazottak korábban megszerzett jogai ne csorbuljanak, ne érje őket keresetveszteség, valamint hogy ne sérüljön a bérkompenzációs rendszer. A Spar kiemeli, hogy ennek megfelelően megmaradt a négyhavi munkaidőkeret, változatlan maradt a szabadság és pótszabadság mértéke, és a műszakpótlékokat is a korábbi feltételekkel és mértékben tartotta meg az új megállapodás.

Többet szeretne tudni az új Munka Törvénykönyvéről?

Augusztus 29: Az új Munka Törvénykönyve gyakorlati alkalmazása
Október 9-11: IX. Magyar Munkajogi Konferencia Visegrád
Az összes Rodin-konferenciát itt találja.
Munkajogi e-kommentár Online kommentár az új Munka Törvénykönyvéhez

A CompLex Kiadó friss kiadványai:

Az új munka törvénykönyve – munkáltatóknak
Az új munka törvénykönyve – munkavállalóknak

A magyarországi Spar, mely 2011-ben több mint 13 ezer alkalmazottjával az ország ötödik legnagyobb foglalkoztatója volt, valamennyi munkavállalójának jogtiszta munkahelyet biztosít, utánuk minden adót és járulékot befizet. A cégcsoportnál több mint egy évtizede kollektív szerződés biztosítja a dolgozók jogait – hangsúlyozzák a közleményben.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Így vehető igénybe a bértámogatás a kölcsönzött munkavállalók esetén
2020. június 5.

A kormány a munkaerő-kölcsönzés keretében dolgozókra is kiterjesztette a csökkentett munkaidőben (kurzarbeit) történő foglalkoztatás esetén igényelhető bértámogatást. Az intézkedés több ezer munkavállaló számára jelenthet megoldást, hogy a járvány miatt kialakult gazdasági visszaesés ellenére se veszítsék el munkájukat. A Prohuman munkaerő-kölcsönző összegyűjtötte a bértámogatás igénybevételének legfontosabb tudnivalóit. A meghosszabbított programra augusztus 31-ig adható be igénylés.