Népszerűek a munkahelyteremtő pályázatok

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. május 23.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

10,4 milliárd forintos támogatási igény érkezett be a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő beruházásokat elősegítő pályázatára – jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.


Az államtitkár elmondta, két hónappal ezelőtt azzal a céllal írta ki a minisztérium a pályázatot, hogy mikro-, kis- és középvállalatok munkahelyteremtő beruházásait támogassa. A cél az volt, hogy a vállalkozások növeljék statisztikai állományi létszámukat és azt legalább két évig megtartsák, a beszerzett berendezéseket és eszközöket pedig legalább három évig fenntartsák.

Czomba Sándor emlékeztetett, a korábbi évek hasonló kiírásaihoz képest idén is megduplázott keretösszegre, 10 milliárd forintra lehetett pályázni, amelyre 10,4 milliárdos igény érkezett be. A minisztérium ennek köszönhetően 8000 munkahely megtartását és mintegy 5500 új munkahely létesítését reméli.

Az államtitkár kiemelte, hogy a pályázat célja volt az is, hogy elsősorban azokban a térségekben segítsen, ahol egyébként is alacsonyabb a foglalkoztatás aránya. A beérkezett igények alapján ez a szempont maradéktalanul teljesült, ezt jól mutatja Szabolcs, Borsod és Csongrád megyék pályázói létszáma. Czomba Sándor kiemelte azt is, hogy a pályázók között 70 százalék fölötti a 2-5 fős bővítést tervező vállalkozások aránya, de több nagyobb pályázat is érkezett. Hozzátette, a regisztrált álláskeresők aránya 50 százalék feletti, és várhatóan a roma álláskeresők aránya is bőven 400 fő felett lesz.

A pályázatok beérkezése után azok komoly szakértői vizsgálaton mennek keresztül, majd jövő héten várhatóan már miniszteri döntés születhet az elbírálásukról, így május végén eredményt lehet majd hirdetni.

(forrás: Kormany.hu)


Kapcsolódó cikkek:


Kevesebben dolgoznak többért a turizmusban
2019. július 19.

Tavaly a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a vállalkozások az előző évhez képest 4,9 százalékkal kevesebb, 180 ezer dolgozót foglalkoztattak, a dolgozók átlagkeresete 13 százalékkal 212 ezer forintra nőtt.

Még mindig a munkaerő-problémák miatt álmatlanok a vezérigazgatók
2019. július 16.

Még mindig a munkaerő-problémák miatt álmatlanok a vezérigazgatók

Hogyan hidalnák át a vezérigazgatók világszerte a munkavállalóik szakképzettségi hiányosságait? Miként segítheti a technológia a munkahelyi produktivitást? Ki a felelős az automatizálás miatt elbocsátott munkavállalókért? Ezekre a kérdésekre is választ ad a PwC Talent Trends 2019: Upskilling for a Digital World tanulmánya, amely 3200 első számú vezető válaszai alapján készült.

A megváltozott munkaképességűek több mint harmadának van állása
2019. július 16.

A megváltozott munkaképességűek több mint harmadának van állása

A megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeinek folyamatos javítását célzó intézkedések, valamint a munkaerőhiány együttes hatására a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája a 2011-ben mért 18 százalékról mára 35 százalék körüli szintre emelkedett a Trenkwalder becslése szerint.