Népszerűek a munkahelyteremtő pályázatok

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. május 23.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

10,4 milliárd forintos támogatási igény érkezett be a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő beruházásokat elősegítő pályázatára – jelentette be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.


Az államtitkár elmondta, két hónappal ezelőtt azzal a céllal írta ki a minisztérium a pályázatot, hogy mikro-, kis- és középvállalatok munkahelyteremtő beruházásait támogassa. A cél az volt, hogy a vállalkozások növeljék statisztikai állományi létszámukat és azt legalább két évig megtartsák, a beszerzett berendezéseket és eszközöket pedig legalább három évig fenntartsák.

Czomba Sándor emlékeztetett, a korábbi évek hasonló kiírásaihoz képest idén is megduplázott keretösszegre, 10 milliárd forintra lehetett pályázni, amelyre 10,4 milliárdos igény érkezett be. A minisztérium ennek köszönhetően 8000 munkahely megtartását és mintegy 5500 új munkahely létesítését reméli.

Az államtitkár kiemelte, hogy a pályázat célja volt az is, hogy elsősorban azokban a térségekben segítsen, ahol egyébként is alacsonyabb a foglalkoztatás aránya. A beérkezett igények alapján ez a szempont maradéktalanul teljesült, ezt jól mutatja Szabolcs, Borsod és Csongrád megyék pályázói létszáma. Czomba Sándor kiemelte azt is, hogy a pályázók között 70 százalék fölötti a 2-5 fős bővítést tervező vállalkozások aránya, de több nagyobb pályázat is érkezett. Hozzátette, a regisztrált álláskeresők aránya 50 százalék feletti, és várhatóan a roma álláskeresők aránya is bőven 400 fő felett lesz.

A pályázatok beérkezése után azok komoly szakértői vizsgálaton mennek keresztül, majd jövő héten várhatóan már miniszteri döntés születhet az elbírálásukról, így május végén eredményt lehet majd hirdetni.

(forrás: Kormany.hu)


Kapcsolódó cikkek:


14 pontos követeléscsomagot állítottak össze a vasutasok
2019. november 12.

14 pontos követeléscsomagot állítottak össze a vasutasok

Új típusú hároméves bérmegállapodást, munkaidő-csökkentést, 3 millió forintos hűségpénzt, a kedvezményes nyugdíjba vonulás új rendszerét, valamint értékesebb cafetériát is követel a Vasutasok Szakszervezete abban a 14 pontos csomagban, amelyet rendhagyó módon a MÁV-csoport vezetésének felkérésére tett a döntéshozók asztalára.

Vezetői megbízás érvénytelensége
2019. november 12.

Ha a közalkalmazott vezetői megbízását és annak elfogadását a felek a Kjt. kógens rendelkezése ellenére nem foglalták írásba, az érvénytelen.

Rugalmasabb felnőttképzést szeretnének a cégek
2019. november 11.

A felnőttképzési kutatásban megkérdezett cégek többsége véli úgy, hogy a felnőttképzés rugalmasabb szabályozása ösztönözhetné jobban a gazdasági szereplőket dolgozóik képzésére, továbbképzésére, illetve annak támogatására - derül ki a Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara, valamint a Felnőttképzők Szövetségének (FVSZ) kutatásaiból.

Szerdára terveznek sztrájkot a szociális ágazat dolgozói
2019. november 11.

Sztrájkolnak a szociális ágazat dolgozói szerdán, ha addig nem sikerül a kormánnyal megállapodni a még elégséges szolgáltatásokról - jelentette be a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfőn.